Fitnes Aplikacija za Android i iPhone bazirana na GPS Tehnologiji

Proleće je napokon stiglo i u ove naše krajeve pa nam je svaka fitnes aplikacija više nego potrebna.Slobodno dodajte Fitnes aplikacije na listu smartfon aplikacija koje izvanredno rade na Android i iPhone smartfonovima. Probali smo zaista veliki broj Fitnes aplikacija za smartfonove da bi smo napravili listu od pet najboljih Fitnes aplikacija za Android i iPhone. Sve ove Fitnes aplikacije su bazirane i koriste GPS tehnologiju da bi vam obezbedile ažurne podatke o trenutnj lokaciji i brzini. Neke od ovih fitnes aplikacija se mogu prilagoditi i na rad u zatvorenom prostoru kao što je vaša omiljena teretana. Vodite računa da pri korišćenju ovih fitnes aplikacija obezbedite vaš telefon. Zapakujte ga u plastičnu kesicu i zaštitite ga od vode jer smartfonovi nisu vodootporni. Ukoliko vozite biciklu nađite neku tvrđu plastičnu futrolu u kojoj će vaš Android smartfon i iPhone biti zaštićen od udaraca ili pada.

Garmin Fitnes Aplikacija (iPhone i Android) (cena:0.99$)

Garmin je dobro poznat po svojim visoko kvalitetnim modelima Auto GPS Navigacija kao i fitnes GPS uređajima, zato uopšte nije slučajno što je upravo Garminova Fitnes aplikacija za Android i iPhone prva među pet najboljih fitnes aplikacija. Koristite je za vreme vožnje biciklom ili kada trčite. Garmin Fitnes aplikacija vam omogućava detaljan pregled vaše trenutne brzine, pređene kilometraže, opis rute koju ste prešli i koliko ste kalorija tom prilikom sagoreli.

Interfejs ove fitnes aplikacije je jasan, pregledan i vrlo jednostavan za korišćenje.Garmin Fitnes aplikacija ima mogućnost povezivanja i prebacivanja svih vaših podataka o vežbanju na besplatan Garminov sajt Garmin Connect online training. Aplikacija ima mogućnost snimanja kratkih sažetaka rute vašeg vežbanja i mogućnost da sve detalje o ruti i samom vežbanju podelite sa prijateljima na Garmin Connect online training sajtu.

Vredan pomena je i odličan muzički kontrolni meni koji vam omogućava puštanje muzike bez prekidanja Garmin Fitnes aplikacije. Posebnim Garmin ANT+ adapterima možete vaš smartfon povezati sa Garmin bežičnim monitorom srčanog ritma i sve podatke videti u okviru ove odlične fitnes aplikacije.

Garmin-Fitnes Aplikacija
Garmin-Fitnes Aplikacija

Adidas miCoach Fitnes Aplikacija (iPhone ili iPod Touch) (besplatna)

Ovo je još jedna fitnes aplikacija koju smo koristili intenzivno. Nažalost ovu fitnes aplikaciju ne mogu koristiti korisnici Android telefona jer postoji samo u verziji za iPhone i iPod Touch. Fitnes aplikacija miCoach meri razdaljinu, tempo, potrošene kalorije i vreme koje prošlo od početka treninga.

Kao i Garmin Fitnes aplikacija i miCoach ima odličan muzički kontrolni centar koji nikako neće prekidati vaše vežbanje i prikupljanje statistike o treningu. Adidas intenzivno radi na proširenju miCoach linije proizvoda, koja sada uključuje i pejser za rad i vežbanje u teretani kao i bežični monitor srčanog ritma.

U okviru miCoach fitnes aplikacije možete postaviti i razne zvučne signale koji vas obaveštavaju o nekim dramatičnim promenama  kao što je na primer nagla promena srčanog ritma ili šta kod je već vama potrebno da znate u okviru vašeg treninga. Statistiku vašeg treninga možete sačuvati za kasniju analizu ili podeliti sa prijateljima na internetu preko onlajn miCoach servisa.

Adidas miCoach
Adidas miCoach

Nike+ GPS Fitnes Aplikacija (iPhone or iPod Touch) (cena:1.99$)

Nike je u ovoj aplikaciji istovremeno objedinio i fitnes aplikaciju za iPhone i GPS navigaciju. Kao i ostale fitnes aplikacije koje smo opisali i Nike+GPS Fitnes aplikacija meri brzinu, ritam, daje specifikaciju pređene rute i omogućava vam da statistiku vašeg treninga sačuvate za analizu i na Nike+GPS sajtu podelite mape vaših trening ruta sa prijateljima.

Nike Plus
Nike Plus

Nike u okviru svoje Nike+ GPS fitnes aplikacije naglašava  zabavu i motivaciju, tako da će te u toku vaših napornih treninga dobijati inspirativne i motivacione poruke čuvenih Nike sportista kao deo vaše rutine. Možete i podesiti neku podsticajnu muzičku numeru kada se nađete u kritičnoj fazi vežbanja ili čak dobiti i glasovnu podršku za kojim će te održavati željeni tempo. Nike + GPS fitnes aplikaciju je moguće povezati sa Nike+ senzorom kada vežbate na pokretnoj traci za trčanje i sa bežično sa monitorom srčanog ritma.

Google My Tracks za Android (besplatna)

Veliki broj korisnika Android telefona je emotivno vezana za Google My Tracks aplikaciju i to sa zaista dobrim razlogom. Ova Android aplikacija vam omogućava veliki broj funkcionalnih opcija i to po odličnoj ceni. Besplatna je.  Sa Google My Tracks možete pratiti vaš napredak na GPS mapi, vreme, brzinu, pređenu razdaljinu, nadmorsku visinu i sve to u realnom vremenu.

Interesantna je opcija zumirajućeg profila nadmorske visine koja vam može i te kako biti od koristi ukoliko svoj trening obavljate na nekoj planini. Ova fitnes aplikacija vam dozvoljava postavljenje vaših putnih tačaka orijentira(waypoints).Sve statističke podatke vežbanja možete objaviti na Google Maps ili  Google Docs i li možete twitovati link vaše mape. Google My Tracks je najpopularnija među hajkerima, planinarima i vozačima planinskih bicikala.

Google My Tracks Aplikacija
Google My Tracks

Runkeeper Fitnes Aplikacija za iPhone, iPod Touch i Android) (besplatna)

Ukoliko ste ozbiljan sportista rekreativac ili profesionalac Runkeeper Fitnes aplikacija je pravi izbor za vas. Pored osnovnih funkcija koje imaju sve opisane fines aplikacije Runkeeper ulazi malo dublje u problematiku teorije treninga uvodeći takozvano vežbanje u intervalima sa audio signalima, prolazna vremena i ciljanje željenog ritma sa audio signalima.

Runkeeper fitnes aplikacija vam omogućava ručno ubacivanje statistike treninga na pokretnoj traci za trčanje koju želite da sačuvate za detaljnu analizu. kao i prethotne fitnes aplikacije i Runkeeper vam dozvoljava odabir i puštanje omiljene muzike bez prekidanja treninga i napuštanja aplikacije.

Dodatna hardverska opcija je bežični monitor srčanog ritma sa aplikacijom koja će sačuvati sve željene podatke o stanju vašeg srčanog ritma u toku napornog treninga. Runkeeper fitnes aplikacija ima onlajn servis za deljenje i mapiranje podataka i nalazi se na runkeeper.com.

Runkeeper
Runkeeper

2 KOMENTARA

  1. […] kao što je to nekada bila i tradicionalna GPS Navigacija. Opustite se i lepo se zabavite u rekraciji u divljinu uz korišćenje GPS Android […]

  2. […] trening odaberete onu koja najviše odgovara vašim potrebama i navikama kada je u pitanju trening. GPS Aplikacije za fitnes i trening su u mogućnosti da vam ponude veliki raspon funkcija počev od merenja kalorija i pređene […]

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.