Konačno Novi iPhone 5

Sve Appleove konferencije imaju neke zajedničke karakteristike – tajnovitost, nema puno zvaničnih informacija o proizvodima koji će biti predstavljeni, a na samim konferencijama, postoji nekakav uobičajeni redosled.

Jedna od tih karakteristika potvrđena je i danas.Konferencija je počela informacijama o novim Apple prodavnicama, a izvršni direktor Applea, Tim Kuk, prikazao je kako je izgledalo otvaranje nove prodavnice u Barseloni i rekao da postoji ukupno 380 Apple prodavnica širom sveta.

Statistika i iPhone 5

A onda su na red došle brojke. Novi Mac OS X, Mountain Lion, preuzet je 7 miliona puta, a samo u poslednjem kvartalu prodato je 17 miliona iPad-a.”Ukupno je prodato 84 miliona iPada, prilično dosta za kategoriju koja nije postojala do pre dve i po godine”, rekao je Kuk, i dodao da je sadašnji udeo iPad-a na tržištu tableta porastao je sa prošlogodišnjih 62 na 68 posto.”91 posto svog internet saobraćaja sa tableta dolazi sa iPada”, rekao je Kuk, “ne znam šta ostali tableti rade”, rekao je Kuk i dodao da u postoji 250.000 aplikacija posebno kreiranih za iPad.

“Ukupno je prodato 400 miliona iOS uređaja. To je neverovatno. A danas prelazimo na novi nivo. Pravimo veliki korak napred”, rekao je Kuk, nakon čeka je na sceni stupio Fil Šiler i predstavio novi iPhone 5.
“Počeli smo sa prvim iPhoneom i svake godine predstavljamo nove verzije. Svaki put pomeramo granicu. Danas ćemo to ponovo uraditi”, rekao je Šiler.

iPhone 5 – Osnovne karakteristike

Ona druga karakteristika sa početka teksta, tajnovitost, definitivno nije bila odlika ove konferencije, jer se većina glasina i nezvaničnih informacija koje su o novom iPhone-u 5 kružile, obistinilo.
iPhone 5, da ipak se neće zvati samo “iPhone”, ima 4-inčni ekran (rezolucije 1136×640, 326 ppi) i izrađen je kompletn od aluminijuma i stakla.iPhone 5 je 20 posto lakši od iPhone-a 4S (112 grama) i 18 posto tanji (7,6 milimetara), a iz Applea ga nazivaju najtanjim telefonom na svetu.
Ekran od četiri inča donosi i peti red ikona, a što se samog ekrana tiče, Šiler kaže da se radi o najpreciznijem ekranu koji postoji, jer su senzori dodira su integrisani u sam ekran.
Ponovo, kao što se govorilo, novi iPhone 5 dolazi sa podrškom za LTE, bržim procesorom (A6 za koji Apple kaže da donosi duplo bolje performanse, ali je i manji za 22 posto). Baterija traje 225 sati u standby režimu, odnosno 10 sati surfovanja preko wirelesss mreže ili 8 sati preko 3G mreže.

Što se kamere tiče, tu je prednja kamera koja nudi mogućnost snimanja u HD rezoluciji i glavna, zadnja kamera rezolucije 8 megapiksela, koja omogućava 40 posto brže pravljenje fotografija i bolji kvalitet fotografija u uslovima slabijeg osvetljenja. Konačno, Apple na novom iPhone uvodi i Panorama mod.

Na iPhone-u 5 unapređen je i audio sistem, pa sada postoji 3 mikrofona (gore, dole i pozadi), a zvučnici su dobili novi dizajn, pa su sada 20 posto manji.Manji je i konektor i to za 80 posto, a Apple ga je nazvao Lighting.Porudžbine u pretprodaji od 14. septembra, a isporuka počinje 21. septembra.

Izvor i foto: b92.net 

iPhone 5
Novi iPhone 5

  Predstavljen Novi iPhone 5

5 KOMENTARA

  1. […] vaš mobilni operater to će te  zaista skupo platiti. Zato podesite svoj anroid smartfon ili novi iPhone5 da navigaciju obavlja isključivo preko integrisanog GPS […]

  2. […] ste već vlasnik nekog android ili iPhone telefona ili ukoliko će te to uskoro postati, u prilici ste da iz širokog spektra aplikacija za fitnes i […]

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.