Legendarne GPS Navigacije -Prestigio GeoVision 350

Prestigio Navigacija – Prestigio GeoVision 350-  Serijom članaka koje portal Navigacija priprema za svoje čitaoce, vratićemo se malo u nazad i podsetiti se na neke starije modele GPS Navigacija. Neki od njih su još uvek atraktivni kako cenom tako i kvalitetom. Sledeća u nizu GPS Legendi  je čuvena Prestigio Navigacija Prestigio GeoVision 350.

Prestigio Navigacija – Prestigio GeoVision 350

Prestigio Navigacija Prestigio GeoVision 350 je otključana i reprogramirana sa iGO8.3 softverom. Ubačene su i najnovije mape Srbije 2012.07 i Evrope navteq 2013.q2. Posle testova obavljenih u GPS Techno Team-u došli smo do zaključaka koje iznosimo u daljem tekstu Prestigio Navigacija  Prestigio GeoVision 350.

Prestigio Navigacija - Prestigio GeoVision 350GPS Navigacije. Prvi utisak koji odaje pakovanje Prestigio Navigacija – Prestigio GeoVision 350 jeste dobar dizajn. Isto važi i za samo kućište uređaja.Kvalitetno i otporno kućište ukomponovano sa simpatičnim dizajnom.

Prestigio Navigacija – Prestigio GeoVision 350 spada u klasu jeftinijih GPS Navigacija na tržištu (možemo slobodno da kažemo i najjeftinijih), ali njegova spoljašnost ne odaje utisak jeftine i nekvalitetne robe.

 Završna obrada kućišta i nosača je sasvim solidna, a nismo imali zamerke ni na funkcionalnost, tj. pokretljivost nosača. U standardnom pakovanju dolaze 12V punjač (sa adapterom za upaljač cigareta u kolima), USB kabl za vezu sa PC-jem, eksterna (dodatna) GPS antena i uputstvo za upotrebu. Uređaj pokreće Intelov procesor na 300 MHz-a, a baterija obezbeđuje autonomiju do 3 sata. Za pozicioniranje je zadužen standardni 20-kanalni SiRFStar III GPS čipset.
Prestigio GeoVision 350 pokreće Windows CE 4.2 operativni sistem, a navigacioni softver je već viđeni iGO 8 , koji se pokazao kao jedan od najboljih softvera za navigaciju.
Jedna od najvažnijih stvari za mnoge korisnike je jednostavnost korišćenja softvera koji pokreće neki uređaj, jer mnogi jednostavno ne vole da “gube” previše vremena na detaljno čitanje uputstava i učenje korak po korak. iGO navigacioni softver je dovoljno intuitivan da dozvoljava korisniku da bez većih problema pronađe put do željene opcije.
U prikazu za navigaciju se nalaze sve bitne informacije za vozače – preostalo vreme, rastojanje do cilja i sledećeg skretanja, vrsta nailazećeg skretanja i slično, a tu je i glasovna navigacija na srpskom jeziku.
Prelazak na pretragu bitnih lokacija i adresa je veoma jednostavan. Softver omogućava sve standardne funkcije, npr. 2D i 3D mod, rutiranje sa raznim opcijama i slično, a tu su i Smart Zoom opcija i mod za pešake.
Još jedna bitna stvar za mnoge korisnike je da je iGO softver lokalizovan, tj. preveden na srpski. Interesantno je i da su karte Srbije iz novembra 2013-te. godine, odnosno najnovije GPS Mape  koje se mogu naći na tržištu.
Jedina stvarna zamerka koju imamo kod ovog modela Prestigio Navigacija – Prestigio GeoVision 350 je jako dug period podizanja sistema prilikom uključivanja GPS navigacije.
Korisnik zaista treba da bude veoma strpljiv dok sačeka da uređaj bude spreman za rad, tako da je naša preporuka – ne gasiti uređaj kada ga jednom pokrenete, ako ne planirate da duže ostanete van vozila.
Sa druge strane, kada se jednom pokrene, GPS Navigacija radi zaista solidno dobro.
Ponovno uspostavljanje veze sa satelitom nakon izlaska iz tunela je dosta brzo, kao i rekalkulacija rute i  slične operacije čija je brzina prilično važna u vožnji. Preglednost displeja od 3.5 inča je zadovoljavajuća, a tu je i već pomenuta glasovna navigacija. Jedna od najinteresantnijih funkcija ovog uređaja je mogućnost snimanja pređenih distanci.
Prikaz pređenih distanci je dostupan jednim klikom iz prikaza za navigaciju (kokpita). Ovo je interesantna opcija za lako i brzo pozivanje već pređene distance, a da ne pominjemo mogućnosti pregleda gde vam se sve vozilo nalazilo dok ga je neko drugi koristio.
Prestigio Navigacija Prestigio GeoVision 350 će možda razočarati korisnike koji očekuju mnoge dodatne funkcije, uglavnom vezane za zabavu i komunikaciju sa drugim „gedžetima“, ali ne treba zaboraviti da po svojoj ceni ovaj Prestigio Navigacija Prestigio GeoVision 350 ne spada u klasu koja podrazumeva i luksuz, već isključivo osnovnu funkcionalnost. to se donekle može popraviti otključavanjem Prestigio Navigacija – Prestigio GeoVision 350, ali i tada ne očekujte previše zbog male memorije i sporijeg procesora.
Prestigio Navigacija Prestigio GeoVision 350 će svakako u potpunosti opravdati svaki dinar uložen u nju.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.