Putovanja u Messenia oblast na Peloponezu

Putovanja u Grčku ne mogu zaustaviti nikakve krize, loša privreda i nedostatak finansija. Grčka privreda i ekonomija svakako ne proživljavaju najbolje dane, ali turizam je nešto što nije zamrlo, već naprotiv grabi velikim koracima napred. Putovanja u Grčku se više ne svode samo na Solunsku regiju jer se svake godine po jedna nova regija pretvori u pravi turistički biser.

Ovoga puta za primer ćemo uzeti region Messinia. Nalazi se na najzapadnijem prstu poluostrva Peloponez. Messinia je prepuna sunčanim dolinama, vizantijskim crkvama i peščanim dinama koje se graniče sa kristalno plavim Jonskim morem. Oblast Messinia je bukvalno nepoznata svim tradicionalnim ljubiteljima putovanja, koji vole bele peščane plaže Grčkih ostrva.

Ali Costa Navarino, novi hotelski kompleks, koji se prostire na preko 2500 hektara će svakako promeniti svest i raspored putovanja mnogim konvencionalnim putnicima pretvarajući ovaj region u novu ekskluzivnu rivijeru. Costa Navarino  je luksuzan i ambiciozan hotelski kompleks baziran na međunarodnoj saradnji više partnera.

Putovanja do Costa Navarino, Peloponez
Courtesy of Starwood Hotels & Resorts

Starwood je jedna od kompanija koja je otvorila hotelski kompleks Westin i hotelski resort Romanos. Specifičnost ovog hotela, i koja će se svakako svideti svim pasioniranim ljubitelima putovanja je, intenzivno forsiranje lokalne atmosfere i lokalnih dobara. Naime 75% osoblja su meštani okolnih sela i gosti hotela se motivišu da provedu prijatno veče u domaćoj atmosferi jedne Mesinske porodice. Bungalovi i bile koje koriste gosti hotela su napravljeni od prirodnog grčkog kamena i ukrašeni artefaktima iz 17 veka. Spa kompleks je veliki 43000 metara kvadratnih i baziran je na 4500 godina starom receptu pronađenom u dvoru Kralja Nestora koji se takođe nalazi u blizini.

Sa cenama mnogo nižim ( od 190$ -270$)  od sličnih hotelskih kompleksa na zvučnim Grčkim ostrvima Rodosu, Santoriniju i Mikonosu, ovo mirno i egzotično parče Peloponeza može predstavljati novi Grčki turistički biser i veliki povratak.

Za koga su ovakva putovanja?

Svi oni putnici koji žele pobeći od standarda klasične Evropske plaže i bučnih letovališta putovanja u Mesiniu na Peloponezu su prava avnatura. Period godine od aprila do oktobra kada je i najbolje otići na Peloponez garantuje mnogo sunčanih dana i toplo i kristalno čisto Jonsko more. Do ovog malog raja možete stići za 30 minuta leta od Atinskog do Kalamata aerodroma koji se nalazi u blizini Costa Navaro kompleksa.

Putovanja – Costa Navarino,Grčka

1 KOMENTAR

  1. […] Isti slučaj je i sa nama kad god da se odlučimo na neko putovanje sa automobilom. Svi smo se mi pri kupovini automobila dobro raspitali o potrošnji goriva, koliko troši u gradskoj vožnji, koliko na otvorenom, iskustva raznih ljudi koji su vozili taj automobil. Naravno uglavnom za dalja putovanja dobro spremimo automobil i kupimo gorivo na benzinskoj pumpi koja je u tom trenutku najbolja sa cenom. Malo odgovorniji vozači provere i podese optimalni pritisak u svojim pneumaticima da bi i na taj način umanjili potrošnju goriva. Svaki od ovih učinjenih koraka je mali i ništa posebno zahtevan, a puno znači za uštedu pri svakom od putovanja, bilo da je u pitanju gradska vožnja ili neke daleke destinacije. […]

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.