Putovanje do Grčke 2016 – Agia Triada, Nea Roda i Uranopolis 

Putovanje do Grčke uz najnoviju GPS patrolu smo ponovo uveli i to nakon pauze od nešto više od tri godine kada smo u tekstu GPS Patrola do Grčke 2012 predstavili putovanje do Grčke i grada Uranopolisa na Atosu.

Taj tekst je detaljno opisivao pojedinosti korišćenja android navigacije i android smartfona kao primarnog navigacionog uređaja.

Odlučili smo da u najnovija GPS Patrola Do Grčke 2016 obuhvati uporedni pregled navigacionih uređaja, navigacionih platformi i navigacionih GPS mapa različitih maping provajdera.

Detaljan opis putovanja ćemo dati samo za najnovije HERE navigacione mape i iGO navigacioni softver, isključivo zbog najvećeg broja navigacionih uređaja koji koriste upravo ovakvu kombinaciju navigacionog softvera i mapseta.

Kako tendencije tržišta u potpunosti bile ispraćene, ovoga puta smo koristili četiri različita uređaja sa potupuno različitim navigacionim softverima i mapama različitih maping provajdera.

Pre putovanja smo na naše navigacione uređaje instalirali najnovije GPS mape i potrebne dodatke mapama.

Optimizovali smo parametre rute kako bi smo obezbedili kvalitetan prijem GPS signala i nesmetanu kontrolu unavigacionih ređaja prilikom putovanja.

Kao predstavnika navigacija za android koristili smo LG L70 i Huawei P8 Lite sa instaliranim iGO Primo softverom za android verzija mart 2016.

Ova verzija iGo Primo navigacionog softvera je predviđena za rad na android telefonima koji imaju najnoviju verziju android OS 5.0.

Sama instalacija softvera na LG L70 i Huawei P8 je protekla glatko i vrlo brzo smo imali instaliran navigacioni softver sa najnovijim HERE GPS mapama.

Na LG L70 smo instalirali i najnovije HERE 2016.q1 navigacione GPS mape  Srbije, Makedonije i Grčke sa svim potrebnim pratećim dodacima  kao što su najnovije POI tačke, zgrade, informacije o kamerama…

RAM memorija od 1gb, 4.5″ ekran rezolucije 800×480 na LG L70 kao i integrisani GPS novije generacije su bili više nego dovoljni za komforan i kompletan navigacioni doživljaj.

LG L70 se pokazao kao vrhunski navigacioni uređaj.

Na Huawei P8 lite smo instalirali najnovije TomTom navigacione mape 2015.12.

RAM memorija od 2gb, 5″ ekran rezolucije 1280×720 kao i integrisani GPS najnovije generacije su bili fantastičan preduslov za kvalitetan navigacioni ugođaj.

Huawei P8 Lite je android smartfon koji apsolutno preporučujmo kao navigacioni uređaj u putničkim automobilima.

Kvalitet i konstantan prijem GPS signala su osnovne karakteristike koje odlikuju ovaj android smartfon. Fiksiranje GPS satelita je bilo izuzetno brzo i trajalo je svega nekih 45 sekundi.

Putovanje do Grčke je prošlo uz kvalitet GPS signala koji je bio odličan čak i prilikom prolaska kroz tunele. Tada je signal samo na trenutke izgubljen i ponovo fiksiran za samo par sekundi.

Kvalitet zvuka i preglednost displeja su pored gore navedenih karakteristika odlike zbog kojih se nismo pokajali kada smo pravili izbor android smartfona.

Slabija autonomija baterije mu je glavna mana, kao što je slučaj i sa ostalim android uređajima, pa je savet da pre putovanja nabavite auto punjač za vaš uređaj kako ne biste došli u situaciju da vas baterija ostavi na cedilu.

Portabl iGO navigacije je predstavljao Prestigio 5900 sa instaliranim iGO primo 2.4 softverom i najnovijim navigacionim mapama lokalnih maping provajderaTopMap 2014.12 svih zemalja koje su nam bile potrebne za put i uz sve moguće prateće dodatke navigacionim mapama.

Mapa Srbije je bila najnovija Contrast mapa 2014.12 koja je nakon pauze od skoro četiri godine dobila svoje najnovije izdanje.

Grčka mapa je bila Epsilon 2014.12.

Najnoviju navigacionu mapu Evrope za  Garmin navigacije CNT Europe 2017.10 iz juna 2016-te godine smo instalirali u Garmin 3790 navigacioni uređaj.

Tom Tom navigacije je predstavljala navigacija TomTom GO 920 sa instaliranom najnovijom mapom Evrope v9.70 za jun 2016-te godine.

Putovanje do Grčke – Polazak na put

Putovanje do Grčke i našu najnoviju GPS Patrolu 2016, smo započeli ubacivanjem željenog odredišta u Grčkoj, Uranopolisa do koga iz Kragujevca ima 682 km kada se ide preko Stavrosa i Jerisusa.

Postavke Rute smo pažljivo birali pre putovanja i odlučili smo se za ekonomičnu rutu koju smo podesili u svim uređajima koje smo koristili na ovom putovanju.

Preporučujemo korišćenje ekonomične rute za i za sve druge navigacione uređaje dostupne na našem tržištu jer se ekonomična ruta zaista pokazala kao najbolja,najpreciznija i najekonomičnija kod svih navigatora korišćenih na našem putovanju do Grčke.

iGO Primo, kod oba uređaja koji su ga koristili, nam je odmah detaljno izlistao sve potrebne podatke ekonomične rute sa svim mogućim skretanjima, raskrsnicama,  detaljima puta i POI tačkama.

Identična situacija je bila i sa Garmin navigacionim uređajem i TomTom navigacijom, tako da za kreiranje i pravljenje rute nemamo nikakvih zamerki.

Posebno ističemo, kod svih testiranih navigacionih uređaja, vrlo detaljne preglede rute sa simulacijom putovanja do Grčke, koja će vas i pre samoog puta upoznati sa najsitnijim detaljima putne mreže duž odabrane rute.

Dobro se upoznajte sa vašim navigacionim uređajem i njegovim opcijama pre samog putovanja kako bi ste pravovremeno mogli vršiti određene ispravke rute u toku samog putovanja.

Ukoliko svraćate u Solun biće vam potreban parking ili benzinska pumpa i sigurno ćete ih i uspešno pronaći zahvaljujući najnovijim POI tačkama koje ste detaljno proučili neposredno pre samog putovanja do Grčke.

Putovanje do Grčke 2016

HERE 2016.q1 GPS mapa Srbije

Najnovija HERE GPS Mapa Srbije 2016.q1 je samo potvrdila kvalitet koji je odlikuje poslednjih par izdanja. HERE GPS Mapa Srbije je detaljna i do kućnog broja rutabilna i poseduje sve potrebne informacije za ovaj tip putovanja.

Putarine, lokacije benzinskih pumpi, restorana, hotela, odmorišta su odlično i precizno raspoređene na mapi Srbije, a iGO Primo ih odlično obrađuje i prezentuje. Veličina najnovije HERE navigacione mape Srbije je našto preko 12,50 MB.

Putovanje kroz Srbiju uz najnoviju Here 2016.q1 mapu i android iGO navigaciju je proteklo bez ikakvih problema bilo da je GPS signal ili kvalitet informacija vaše GPS mape.

Ocena HERE 2016.q1 navigacione mape Srbije za jul 2016 je 4.5.

HERE 2016.q1 GPS mapa Makedonije

Davno je prošlo vreme kada je navigaciona karta Makedonije bila potpuno neupotrebljiva za rutovanje i neko ozbiljnije snalaženje sa vašim navigatorom.

Najnovija HERE 2016.q1 mapa Makedonije je do sada najbolje izdanje navigacione mape Makedonije koje nam je kompanije HERE predstavila. Morate je imati u vašem navigacionom setu najnovijih mapa bilo da koristite neki od portabl navigatora ili navigaciju za android.

Kvalitet makedonske mape je značajno popravljen i sada je to kompletno detaljna i rutabilna navigaciona mapa do nivoa kućnih brojeva sa pokrivenošću od skoro 90%.

Pored Skoplja koji ima najveću pokrivenost,delimičnu pokrivenost do nivoa kućnog broja imamo i u skoro svim većim makedonskim gradovima poput Kumanova, Bitolja, Prilepa, Ohrida…

POI tačke su izuzetno precizno odrađene,a skoro savršeno obeležena ograničenja brzine samo povećavaju bezbednost putovanja.

Putovanje kroz Makedoniju (auto putem do graničnog prelaza Evzoni) uz najnoviju Here 2016.q1 mapu i android iGO navigaciju je proteklo bez ikakvih problema bilo da je GPS signal ili kvalitet informacija vaše GPS mape.

Ukoliko planirate da uz pomoć navigacije za android iGO Primo i najnovije GPS mape Makedonije za jul 2016, svratite malo do Ohrida ili nekog drugog makedonskog letovališta imaćete manjih problema u rutovanju pre svega zbo još uvek nedovršene mape Makedonije kada su ruralna i vangradska područja u pitanju.

Ocena HERE 2016.q1 navigacione mape Makedonije za januar 2016 je 4.5

HERE 2016.q1 GPS mapa Grčke

Kako smo putovanje do Grčke započeli ranije i putovali smo noću, na granični prelaz Evzoni smo stigli u ranim jutarnjim satima, tako da gužve na graničnom prelazu Evzoni upšte nije bilo.

Nakon kraće pauze smo nastavili putovanje prema Uranopolisu vođeni našim navigacionim uređajima.

Na svim navigacionim uređajima koje smo koristili tokom putovanja, kvalitet i kvantitet GPS signala je bio na izuzetno visokom nivou i poprilično konstantan, ako se uzmu u obzir vremenske prilike koje nam i nisu bile nešto naklonjene.

Tokom celog putovanja su nas pratili tamni oblaci i dosadna kiša koja je rominjala po vetrobranskom staklu.

Uveks mo imali fiksiranih od 7-8 satelita koji su bili dobro pozicionirani. Navigacioni softver iGO Primo nas je bez ikakvih problema odveo do obilaznice oko Soluna pa preko nadvožnjaka i skretanja za Kavalu, izbegavši sve moguće gužve, i uključio nas na novi auto put prema Kavali.

Zahvaljujući novom setu brzinskih kamera koje smo imali instalirane u oba uređaja koja su koristila iGO primo navigacioni softver, saobraćajne kamere (za koje lično mislim da uopšte i nisu u funkciji) su detektovane na rastojanju od 500m uz zvučna i vizuelna upozorenja.

Vizuelna ograničenja brzine su odlično uklopljena u ovu GPS mapu  i apsolutno su tačna na svakom delu puta.

Navigaciona Mapa Grčke koju smo instalirali na igo navigacije i koju smo koristili za ovo putovanje do Grčke je Here 2016.q1 za jul 2016.

Here 2016.q1 navigaciona mapa Grčke je vrlo brza, detaljna, precizna, tačna i 95% rutabilna sa kućnim brojevima čak i u manjim mestima kao što su Stavros i Asprovalta.

Stagira, Stratoni, Uranopolis i Olimpijada za sada još uvek nisu kompletno pokriveni imenima ulica i kućnim brojevima.

Prijatno sam iznenađen kvalitetom i detaljima mape Grčke po lokalnim putevima Halkidikija prilikom približavanja samom Uranopolisu i vožnjom po Atosu i Sitoniji.

Solun je pokriven detaljno do kućnih brojeva pa će svim ljubiteljima šopinga u Solunu, Kosmosu i ostalim šoping centrima snalaženje biti znatno lakše.

Ukoliko negde pogrešite prilikom skretanja,ne brinite, jer su korekcije rute ka konačnom odredištu vrlo brze u realnom vremenu, efikasno traže najbržu moguću rutu i maksimalno će odgovarati svim vašim zahtevima.

Najnovije POI tačke dosta detaljne sa ažuriranim informacijama. Dovoljno je samo znati naziv odredišta, pretražiti POI tačke i pokrenuti navođenje.

Ocena HERE 2016.q1 navigacione mape Grčke za jul 2016 je 5

Najnovije Here 2016.q1. (jul 2016) navigacione mape uz iGO Primo  navigacioni softver za android i Windows CE GPS Navigatore predstavljaju pravi izbor za putovanje do Grčke i preporučujem ih za sve modele navigacionih uređaja bilo da su android ili windows CE verzije koje koriste navigacioni softver iGO Primo.

GPS patrola 2016 – Konačna Ocena

Zaista se nije lako odlučiti koja je kombinacija uređaja, navigacionog softvera i mapa bila najbolja na ovom putovanju.

Apsolutne pohvale zaslužuju i Garmin i Tom Tom za svoje najnovije mape. Garmin je već standardan i dosta dugo ima izuzetno kvalitetne i detaljne navigacione mape Balkana i Evrope. Takva situacija je i sada pa je i najnovija mapa Evrope, Europe 2016.10 bila na visini zadatka i perfektno je odradila svoj posao.

Posebno izdvajam najnoviju TomTom navigacionu GPS mapu Istočne Evrope, čiji je kvalitet sa svakom novom verzijom sve bolji.

Ukoliko posedujete portabl TomTom GPS navigaciju ili imate fabričku navigaciju Carminat i Carminat Live sa najnovijim TomTom navigacionim kartama, budite sigurni da je najnovija TomTom mapa pravi izbor za putovanje do Grčke.

iGO Primo je opravdao titulu najboljeg navigacionog softvera za sve modele navigatora bilo da su u pitanju android verzije ili windows CE verzije.

Najnovije Here i TopMap navigacione mape uz iGO Primo navigaciju rade perfektno i putovanje do Grčke ili bilo koje druge destinacije koje su pokrivene najnovijim navigacionim kartama vam neće biti nikakav problem.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.