Ažuriranje Samsung Galaxy S4 i9500 najnovijim XXUAMDL Jellybean 4.2.2 Firmverom

Najnovija zvanična originalna i fabrička verzija XXUAMDL Jellybean 4.2.2 Firmvera za Samsung Galaxy i9500 S4 je ugledala svetlost dana i konačno je dostupna korisnicima širom planete za instalaciju na  njihove Samsung Galaxy S4 smartfonove.XXUAMDL Jellybean 4.2.2 najnovija verzija android firmwera za Samsung Galaxy S4 ispravlja nedostake i probleme koje je izazvala prethodna fabrička verzija firmvera XXUAMDB, a  vezane su za bag u okviru Galerije i sada već čuveni problem “pregrevanja” smartfona u toku dugih video ili glasovnih poziva.

Uprkos tome što još uvek nije dostupan zvaničan change log (zapisnik promena) svakako ažurirajte svoj Galaxy S4 sa najnovijim fabričkim XXUAMDL Jellybean 4.2.2 firmverom, a mi ćemo vam u tome pomoći sa ovim kraćim tutorijalom kako da ručno ažurirate svoj Samsung Galaxy S4 i9500. Pre nego krenete u avanturu ažuriranja vašeg android telefona, potrebno je odraditi neke značajne i bitne pred radnje čiji je cilj da bezbedno i bez gubitaka dragocenih podataka uspešno instalirate najnoviju XXUAMDL Jellybean 4.2.2 verziju android firmvera.

Predradnje koje morate obaviti pre početka procesa ažuriranja Samsung Galaxy S4 smartfona najnovijim android firmverom:

Prvi korak je da odradite backup i arhiviranje svih potrebnih podataka, fotografija, video zapisa, muzike ,datoteka, kontakata, sms i email poruka sa vašeg Samsung Galaxy S4 android smartfona.Podatke će te sačuvati ručno u par koraka i to bez upotrebe KIES PC Suite softvera.

  • Za arhiviranje SMS poruka koristite aplikacije za SMS Backup & Restore app.
  • Za prebacivanje i čuvanje kontakata koristite aplikaciju Sync with the Gmail application,
  • Za arhiviranje podataka o primljenim i upućenim pozivima koristite aplikaciju Call Log and Restore.
  • Sve fotografije, video zapise, muziku, fajlove koji su vam neophodni prebacite sa interne memorije smartfona na eksternu memorijsku karticu. 
  • Zapišite podešavanja MMS-a i APN-a kako bi ste ih naknadno po završetku ažuriranja lakše i brže ponovo sami ručno podesili.

Drugi korak je uključivanje funkcije “USB otklanjanje grešaka”(USB Debugging Mode) na vašem telefonu. Putanja do ove opcije je “Postavke-Opcije razvoja-USB otklanjanje grešaka”

Treći korak je obavezan i podrazumeva kompletno punjenje baterije u vašem smartfonu do 100% vrednosti. Ukoliko telefon nije dovoljno napunjen postoji mogućnost da se ugasi usred operacije ažuriranja i napravi postupak nastavke instalacije nemogućom misijom.

Ukoliko ste uspešno završili i odradili sve potrebne predradnje koje smo naveli možete bezbedno nastaviti sa procesom ažuriranja novog firmvera za vaš S4 smartfon.

Najnoviji JellyBean 4.2.2 za S4

Procedura Ažuriranja Samsung Galaxy S4 i9500 najnovijim XXUAMDL Jellybean 4.2.2 Firmverom:

  • Skinite Jellybean 4.2.2 XXUAMDL Firmver instalacioni paket  i Odin softver odavde na vaš PC računar. Kada se download zavriši, raspakujte obe datoteke u posebne foldere koje ste napravili na vašem računaru. Pokenite Odin sa vašeg kompjutera.
  • Obavezno isključite telefon i uđite u DOWNLOAD MOD tako što će te istovremeno pritisnuti i držati tastere Volume Down Rocker + Meni i uključiti telefon. Kada uređaj na displeju pokaže logo zelenog android robota možete osloboditi pritisnute tastere.
  • Konektujte Samsung Galaxy S4 telefon originalnim USB kablom sa vašim PC računarom i ubrzo ćete na Odin softveru u videti kako se opcija ID COM obojila iz žute u zelenu boju. To je znak da su svi drajveri dobro instalirani i da je vaš S4 prepoznat i uspešno povezan sa PC računarom.
  • U Odin softveru kliknite na PDA kako bi ste odabrali ruting  falj sa “.tar” ekstenzijom, a koji se nalazi u folderu u kome ste raspakovali instalacioni paket Jellybean 4.2.2 XXUAMDL firmvera. Kliknite na “START” kako bi ste započeli proces ažuriranja. Onog trenutka kada se proces ažuriranja završi telefon će se automatski resetovati.Proces resetovanja telefona tom prilikom traje nešto duže nego što je to uobičajeno. Celokupan proces ažuriranja smartfona najnovijim firmverom traje nekih 15-20 minuta u zavisnosti od brzine računara i ostalih uslova u kome se sam proces ažuriranja firmvera obavlja.
  • Nikako nemojte gasiti, resetovati  i diskonektovati telefon od PC računara dokle god se proces ne završi. Proces je završen kada vidie početni ekran svog telefona ili opciju za odabir jezika. Tada slobodno diskonektujte telefon od računara i nastavite da uživate u svojoj najnovijoj android Jellybean 4.2.2 verziji firmvera.

Nadamo se da ste sa uspehom sami ažurirali svoj novi Samsung Galaxy S4 android smartfon sa najnovijom verzijom firmvera Jellybean 4.2.2.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.