Vrste i tipovi GPS navigacija

Tipovi GPS navigacija koje će te upotrebljavati direktno zavise od vaših potreba. Zamislite da se nikada ne izgubite u vožnji ili da nikada ne morate pitati nekog prolaznika za neku adresu.  Zamislite da kada izađete u vožnji vašim novim biciklom možete videti sve što vas interesuje u vezi treninga.

Od trenutne brzine, pređene kilometraže, nadmorske visine, srčanom ritmu, broju utrošenih kalorija. Zamislite da ste na planinarenju u divljini i da uvek bezbrižno pronalazite put do vašeg kampa.

Ove situacije i mnoge druge su zaista i realnost za sve korisnike GPS navigacija. U daljem tekstu napravićemo kratku podelu tipova GPS Navigacija i svrhe u koju se koriste.

Auto GPS Navigacija (portabl)

Tipovi GPS Navigacija - TomTom-XXL-550-TM

GPS Auto Navigacija je u poslednjih dve godine postala najpopularniji segment GPS tržišta. Lakoća upotrebe, elgantni i stilizovani dizajn navigacija, sa velikim brojem fenomenalnih i korisnih funkcija,  ovu kategoriju svrstavaju na prvo mesto među GPS uređajima.

Najnovije rutabilne i detaljne GPS mape koje su trenutno u upotrebi omogućavaju korisnicima GPS Auto Navigacija vrlo lako i brzo pronalaženje željenog odredišta. Veliki ekrani osetljivi na dodir omogućavaju dobru preglednost, a brzi GPS čipsetovi beliku preciznost u određivanju položaja lokacije.

Dodatne funkcije kao što su handsfree, POI tačke, multimedijalne mogućnosti, igranje igrica, čitanje elektronskih knjiga samo su dodatno doprinele popularnosti Auto GPS navigacija. Svi modeli Auto GPS Navigacija su najbolji u onome što im je i primarna funkcija, a to je uspešno navođenje od tačke A do tačke B.

Handheld GPS Navigacija za pešačenje i planinarenje (Ručna GPS navigacija)

Handheld GPS Navigacija
Magellan Explorist 100

Handheld modeli GPS Navigacija su zaista dramatično izmenili sportsko rekreativne aktivnosti koje se izvode na nekim nepristupačnim predelima i planinama. Zamenjujući kompase i mape sa digitalnim pokretnim GPS mapama, informacijama o trenutnoj lokaciji, nadmorskoj visini, topografiji terena,  Handheld GPS Navigacije  su napravile revoluciju u pravom smislu te reči.

Ovi modeli GPS Navigacija vam dozvoljavaju postavljanje orijentirnih tačaka (waypoints), odnosno preciznih lokacija koje vi želite da sačuvate. Ukoliko imate omiljeno mesto za pecanje, mesto za kampovanje, siguran prolaz kroz neki planinski usek ili bilo šta drugo što vam je od velike važnosti, dovoljno je da ukucane naziv tog mesta i Handheld GPS Navigacija će ga zapamtiti za vas.

Korišćenjem Handheld GPS navigacija, poboljšavate i sopstvenu bezbednost kada se nađete u opasnosti na nekoj od vaših avantura.Zahvaljujući njima znaćete vašu tačnu lokaciju i uveliko pomoći spasiocima da vas lakše pronađu i ukažu vam pomoć. Najpoznatiji brend kada su u u pitanju handheld navigacioni uređaji je svakako Garmin, a odlične modele imaju i Magellan i TomTom.

GPS Navigacija za Sport i Fitnes

GPS Navigacija - GPS Sat Garmin Forerunner 310XTNeki proizvođači GPS navigacija u ponudi imaju modele GPS navigacija specijalizovane za bicikliste i atletičare trkače. Biciklistima GPS navigacija može u potpunosti zameniti konvencioni biciklistički kompjuter. Čak im može dodati i još jedan nivo dodatnih funkcija kao što su planiranje puta, mapiranje planirane rute, monitoring srčanog ritma pri najvećim naporima.

Sve to se može sačuvati i prebaciti na websajt proizvođača GPS navigacija i upotrebiti u detaljnim analizama treninga. Specijalizovane GPS Navigacije za golf svojim korisnicima omogućavaju tačnu topografiju golf terena, udaljenost loptice od rupe i gomilu ostalih korisnih podataka koje su potrebne pasioniranim golf igračima.

Tipovi GPS Navigacija za vodu

Navigacioni uređaj za voduGps Navigacije su izuzetno dobro prihvaćene i veoma cenjene kako kod rekreativnih tako i kod profesionalnih moreplovaca. Detaljne trodimenzionalne, pokretne GPS mape sa dodatnim navigacionim funkcijama su izuzetno pogodne i lake za upotrebu i dramatično poboljšavanju bezbednost korisnika u bilo kojim vremenskim uslovima.

Mogućnost pružanja precizne i detaljne informacije o trenutnoj lokaciji plovila je još jedna ključna bezbedonosna funkcija. Ovi modeli GPS Navigacija svojim korisnicima stižu sa najnovijim i najdetaljnijim GPS mapama reka, mora, okeana, jezera kao i priobalnim područjima.

GPS Navigacija za pilote

Lowrance Airmap2000C GPS pilote
Lowrance Airmap 2000C

Portabl GPS navigacija za pilote nudi intuitivne trodimenzionalne GPS mape, sa dodatnim navigacionim funkcijama obezbeđujući izvanredan dodatak navigacionom sistemu samog aviona.

Neke od osnovnih funkcija GPS Navigacija za avione u su : funkcija vazdušnih mapa, funkcija GPS mapa terena, funkcija o informacijama o trenutnoj poziciji, funkcija “direct – to” navigacija, informacije o aerodromima i gomila drugih navigacionih i informativnih funkcija potrebnih pilotu da bi se putovanje uspešno obavilo.

7 KOMENTARA

  1. […] destinacije i zaista mnogo toga još. Napredniji korisnici imaju konstantnu potrebu da svoj model Garmin navigacija ažuriraju sa najnovijim POI tačkama ili ubace napredne personalizovane POI tačke za svoj model […]

  2. […] Kratak pregled GPS Navigacija prema načinu i uslovima korišćenja. Upoznajte se sa tipovima GPS navigacija i uskladite ih sa vašim potrebama pre kupovine.  […]

  3. […] Portabl GPS navigacije bi trebalo ažurirati godišnje. Ukoliko ste konstantno na putu ili vaš posao direktno zavisi od kvaliteta informacija GPS mape, poželjno je obaviti i dva ažuriranja GPS mapa u toku jedne godine, jer skoro svi veliki poizvođači GPS mapa imaju tri do četiri izdanja najnovijih mapa u toku godine. […]

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.