Najnovije gps mape su vezane za početak nove kalendarske i poslovne godine kada je i vreme rezervisano za objavljivanje najnovijih verzija navigacionih GPS Mapa za sve modele GPS navigacija.

Najnovije GPS mape za sve modele GPS navigacija

Ovo je samo prvi deo ultimativnog vodiča o GPS mapama, u kome ćemo napraviti kratak pregled svih najaktuelnijih GPS mapa na tržištu, koje vi možete instalirati u vaše GPS navigacione uređaje.

Radi lakšeg snalaženja sve GPS navigacije u koje je moguće instalirati iGO Primo 2.4 ( to je velika većina navigacionih uređaja na GPS tržištu) biće svrstane u jednu grupaciju iGO Primo GPS navigacija.

Napominjemo da se najnovije GPS mape za igo Primo navigacije mogu koristiti i za sve modele navigacija za android koje koriste iGO primo navigacioni softver za android operativni sistem.

Ovo je i najobimnija tržišna grupa navigacionih uređaja tako da ćemo se u ovom tekstu posvetiti isključivo najnovijim mapama koje možemo instalirati u igo navigacije.

Pored iGo primo navigacijai najnovijih mapa za njih u posebnom tekstu napravićemo pregled i najnovijih GPS mapa za Garmin navigacije i navigacije TomTom.

Najnovije GPS Mape za iGO Primo GPS navigacije

Svi modeli iGO Primo navigacija mogu koristiti najnovije GPS mape tri maping provajdera. To su HERE (svima nama dobro poznat kao Navteq), TomTom (bivši TeleAtlas) i TopMap maping provajderi.

HERE i TomTom su globalni proizvođači navigacionih GPS mapa koji objavljuju navigacione karte svih kontinenata i zemalja na planeti, a posebno kvalitetno je obrađen region koji nas i najviše interesuje, region kompletne Evrope (i Istočna i Zapadna Evropa).

TopMap je maping brend koji predstavlja lokalne maping provajdere i koje uglavnom obrađuju region Istočne Evrope i Balkana.

Sve najnovije najvigacione GPS mape koje ćemo predstaviti u ovom kratkom vodiču GPS maping provajdera, su rutabilne i detaljne do nivoa kućnog broja vaše željene destinacije.

TopMap navigacione GPS Mape

TopMap GPS Mape

TopMap navigacione GPS mape su mape lokalnih maping provajdera zemalja Istočne Evrope. Spadaju u najdetaljnije i najkvalitetnije urađene karte Istočne Evrope na svetskom tržištu GPS mapa. Obuhvataju detaljne i rutabilne do kućnog broja GPS Mape, sa obrađenih dvadeset Istočno Evropskih zemalja, a najnovije TopMap GPS mape nose oznaku 2014.12.

Pojavile su se sredinom proleća 2015-te godine i ovo je najobimnije ažuriranje TOPMAP navigacionog maping paketa u poslednje dve godine, jer su sve podržane zemlje dobile najnovija izdanja navigacionih mapa svoje putne mreže

U okviru TopMap paketa GPS mapa se nalaze i specijalni dodaci GPS mapama.To su najnovije POI tačke, 3D zgrade, reljef sa topografskim podacima,upozorenja za vozače,radari i brzinske kamere kao i inteligentni profilii ruta sa unapred obrađenim rutama Istočne Evrope koji vozačima znatno olakšavaju izbegavanje gužvi u saobraćaju.

Najnovija TopMap GPS Mapa Srbije nosi oznaku 2014.12 i pojavila je se sredinom maja 2015-te godine.

Proizvođač mape Srbije je Contrast d.o.o., a veličina najnovije GPS mape Srbije je nekih 9,50 MB i do sada je najkvalitetnije izdanje mape Srbije urađeno od strane Contrasta.

Pored velikog broja ispravljenih nedostataka iz prošlih verzija(dodat veliki broj  kućnih brojeva u manjim gradovima i bolje obrađena putna mreža po ruralnim područjima), najnovija TopMap GPS mapa Srbije ima ucrtan novi most preko Ade, obilaznicu oko Beograda, nove kružne tokove u Kragujevcu i Novom Sadu.

Napominjemo da i pri korišćenju iGo Primo Navigacija za android moguće koristiti najnovije TopMap GPS Mape u android uređajima.

Contrast 2014.12 NAVIGACIONE MAPE SU POTPUNO ZASTARELE I NIKAKO IH NE PREPORUČUJEMO ZA INSTALACIJU.

HERE navigacione GPS mape

Najnovije HERE GPS Mape nose oznaku 2020.Q2 i na tržištu su se pojavile krajem avgusta 2020-te godine. Najnovije avgustovsko izdanje 2020.Q2 HERE GPS Mapa obuhvata: Evropu, Ameriku i Kanadu, Australiju i Novi Zeland,Bliski Istok, Aziju, Brazil i Indiju. HERE GPS mape Evropskog kontinenta obuhvataju mape 55  zemalja Zapadne,Istočne i Centralne Evrope,Skandinavije,Rusije, Ukrajine i Turske. Sve navigacione maape su detaljne i rutabilne do nivoa kućnog broja.

HERE navigacione mape su po nama za sada i definitivno najbolje navigacione GPS mape Zapadne Evrope i uz veliki broj dodataka mapama koje se dobijaju uz HERE maping softverski paket predstavljaju najbolji izbor za sve profesionalne vozače kojima je prioritet putovanje po inostranstvu.

Navteq GPS mapa Evrope

Kao i TopMap paket navihgacionih GPS mapa i HERE nam nudi u najnovije POI tačke, 3D zgrade, reljefne dodatke sa topografskim podacima,upozorenja za vozače auromobila i vozače kamiona,radare,brzinske kamere i inteligentne profile ruta sa unapred obrađenim rutama Zapadne i Istočne Evrope koji svim vozačima znatno olakšavaju izbegavanje gužvi u saobraćaju i bezbedan dolazak na željenu destinaciju.

Kamionski navigacioni mod u iGO navigacijama je posebno dobro podržan sa najnovijim navigacionim HERE mapama. Ističemo i kamionske POI tačke sa preciznim lokacijama i informacijama o specijalizovanim stajalištima i odmorištima za kamione.

Najnovija izdanja navigacionih mape Srbije, Turske, Makedonije,Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Kosova i Grčke su posebno unapređena u odnosu na prethodna izdanja mapa ovih balkanskih zemalja

Kamionska navigacija i HERE navigacione GPS karte

Pored 54 mape Evropskih zemalja u okviru najnovijeg HERE maping paketa 2020.Q2 se nalazi i paket POI tačaka koji pored standardnih POI tačaka obuhvata i proširene POI tačke kao i specijalizovane POI tačke za vozače kamiona.

HERE GPS mape su prvi izbor kada je instalacija kamionskih navigacija i GPS mapa za kamion u pitanju. Pored kvalitetnih kamionskih mapa i kamionskih POI tačaka, najnoviji HERE paket navigacionih karti obuhvata i specijalne kamionske kartografske podatke koji zapravo i omogućavaju vozačima kamiona i autobusa prave informacije prilikom vožnje.

Najnovija majska 2020.Q2 HERE GPS mapa Srbije je značajno unapređena u odnosu na prethodne verzije HERE mapa naše zemlje. Veličina joj je nekih 13.7 MB i pored ispravljenih nedostataka iz prethodne verzije sadrži i najnovije promene na putnoj mreži Srbije.

Uz GPS mapu Kosova, koje je u prethodnim izdanjima HERE GPS mapa, dobilo svoju samostalnu navigacionu GPS mapu, čini nam se da će ova najnovija HERE izdanja dobro uzdrmati tron mapi Srbije  koji već dugo vremena neprikosnoveno drži TopMap GPS mapa Srbije.

Ukoliko koristite iGo Primo navigaciju za android možete koristiti i najnovije HERE 2020.Q2 GPS mape u vašim android uređajima.

TomTom navigacione GPS Mape 
TomTom GPS Mape za igo Primo Navigacije

Nismo bez razloga za kraj ostavili najnovije GPS Mape koje nam nudi TomTom.

Najnovija verzija TomTom GPS mapa nosi oznaku 2020.06 i izašle su kao i prethodne mape ovog kvartala, u oktobru 2020-te godine. Obuhvataju pedeset zemalja Zapadne, Istočne i Centralne Evrope, ali se sa potpunim poverenjem mogu koristiti samo u pojedinim zemljama Zapadne Evrope(Nemačka, Francuska, Italija, Švajcarska…).

Primetno je drastično poboljšanje ovih navigacionih mapa kada se u porede sa prethodnim izdanjima. I dalje imaju nešto lošiju pokrivenost nego što je slučaj sa navigacionim mapama za portabl TomTom navigacije i fabričke Carminat navigacije.

Mape Srbije, Kosova,Crne GoreHrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Bugarske, Rumunije i još nekih zemalja Istočne Evrope su drastično bolje mapirane ali i dalje sa nepotpunom putnom mrežom i detaljima rutabilnosti do nivoa kućnih brojeva pogotovu u seoskim i manje naseljenim oblastima Srbije.

Sa velikim interesovanjem pratimo razvoj najnovijih izdanja TomTom mapa za iGO navigacije, jer se na proleće 2021-te godine očekuju velika poboljšanja ovih navigacionih mapa.

Pojedine besplatne navigacije za android sa OpenStreetMap razvojnom platformom su do ovog najnovijeg izdanja 2020.06 imale dosta bolje i detaljnije GPS Mape u odnosu na starija izdanja TomTom GPS mapa Istočne Evrope. Sada to više nije slučaj i TomTom je konačno punom parom ušao u trku sa ostalim vodećim maping provajderima za najbolje izdanje navigacione mape Srbije za 2019-tu godinu.

Navigacione mape Zapadne Evrope su standardno odlične i na njih nemamo nikakvih zamerki.

Ukoliko navigaciju koristite za vožnju po zemljama regiona najnovije TomTom GPS mape, izdanje 2020.06 možete bez ikakve bojazni koristiti na vašem putovanju.

Kao i HERE i TOPMAP,  tako je i najnovije TomTom navigacione GPS mape moguće instalirati u sve android uređaje sa instaliranim iGo Primo android navigacionim softverom.

Koji navigacioni maping paket instalirati?

Zaključak ovog teksta je da sva tri maping provajdera imaju svoje ciljno tržište. Instalirajte najnovije mape na osnovu vaših potreba u toku vožnje.

TOMTOM ima izuzetno kvalitetne navigacione mape Zapadne i Centralne Evrope sa drastičnim poboljšanjem kvaliteta istočno evropskih mapa.

TOPMAP perfektno obrađuje Istočnu Evropu, sa posebnim naglaskom na ruralne predele.

Definitivno najkompletniji i najkvalitetniji navigacioni maping paket ima kompanija HERE sa svojim najnovijim navigacionim mapama koje podjednako dobro mapiraju i obrađuju putnu mrežu svih 50 evropskih zemalja koje su pokrivene najnovijim navigacionim mapama.

Ovo je kraj prvog dela vodiča kroz najnovije GPS Mape za sve modele GPS Navigacija u kome smo se pozabavili najnovijim GPS mapama za sve modele iGO Primo navigacija.

U drugom delu ćemo obraditi najnovije GPS mape za sve modele Garmin navigacija.

4 KOMENTARA

  1. imam garmin nuvi 1450 navigaciju kada spojim sa auto punjacem i upalim navigaciju pojavi se na displeju 28 SEKUNDI DO ISKLJUCENJA VANJSKOG NAOAJANJA zanima me da li je neki veci kvar i da li se moze popraviti ili da li mogu dobit uputstvo kako to otkloniti

    • Odnesite navigacioni uređaj u najbliži servis radi dijagnosticiranja kvara, provere punjača uređaja i utičnice 12v na vašem automobilu.Moja gruba pretpostavka je da ukoliko su punjač i utičnica u automobili ispravni onda je najverovatnije u pitanju konektor punjenja na vašoj Garmin navigaciji,a koji se nalazi na samoj matičnoj ploči navigacije. Zamena konektora je nekih 1000,00-1200.00 dinara.
      Ukoliko je hardverski sve u bajboljem redu, morala bi da se izvrši softverska provera i fleširanje firmvera vaše Garmin navigacije.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.