GPS Navigacija – Da li smo stvarno zavisni od nje

Da li posedujete neki od modela GPS Navigacija, ili možda imate neki android telefon sa instaliranom softverom za android navigacije. Ukoliko je odgovor DA onda pažljivo pročitajte sledeći članak.

Njeno Visočanstvo – GPS NAVIGACIJA

Prema Poslednjim istraživanjima svetski priznatih naučnih timova stanovnici tehnološki razvijenih nacija Evrope,  Amerike i Australije su postali maksimalno zavisni od GPS Navigacija i svaki korisnik GPS navigacija bi se našao u velikom problemu ukoliko bi se ovaj sistem ugasio ili prestao da normalno funkcioniše.

Ova studija se njikako ne odnosi samo na pojedince već su zavisni od GPS Navigacija postali svi korisnici ovog sistema. Od transportnih preduzeća preko poštanskih servisa i usluga, avio transporta, pa do taksista i dostavljača pica.

Jednom rečju čitava zajednica država koja se bazira na modernim i savremenim tehnologijama.

GPS Navigacija je kao sistem preuzela primat i od GPS navigacionog sistema u modernim društvima zavise čitavi lanci prometa roba i usluga.

U malom istraživanju koji je portal Navigacija uradio za vas došli smo do podatka koji je iznela Evropska komisija da šest do osam procenata ekonomskog razvoja i rasta zapadnih zemalja članica EU direktno zavisi od ovog nama dobro poznatog sistema.

Prema ovim istraživanjima i nekim predikcijama ukoliko bi došlo samo do delimičnog kvara, kompletan sistem pružanja usluga bi se mogao srušiti kao kula od karata, a ukoliko bi kompletan GPS navigacioni sistem otkazao stanje na celoj planeti bi poprimilo razmere velike katastrofe.

GPS Navigacija

GPS Navigacija – Da li nas može izneveriti?

Nemoć i zavisnost je naročito izražena ako znamo da za sada funkcioniše samo jedan sistem GPS Navigacija, američki, koji doduše funkcioniše globalno na nivou cele naše planete.

Ovom studijom naučnici pozivaju i apeluju na upotrebu kvalitetnijih materijala u proizvodnji GPS Antena, prijemnika i ostale opreme za korišćenje GPS Navigacija. Stoga kontrola satelita i zemaljskih stanica koje opslužuju GPS je neophodna, a čak se ide i na to da se u što skorije vreme ograniči ili potpuno ukine proizvodnja svih uređaja koje vrše ometanje rada GPS sistema i GPS Navigacija.

U ovoj studiji o Globalnom Pozicionom Sistemu, naučnici su apelovali i na razvoj barem još dva slična GPS sistema kao što je ovaj koji se sada koristi na nivo cele planete Zemlje. U povoju su dva nova sistema za satelitsko navođenje i to evropski Galileo  i ruski GLONASS. Nadamo se da će i oni uskoro početi da obavljaju svoju funkciju GPS navođenja.

GPS Navigacija više nije samo gedžet već tekovina koju treba sačuvati i konstantno unapređivati. Svakodnevnim trudom i ulaganjem napora možete i delimično sami naučiti kako sprečiti i prevazići zavisnost od GPS navigacija i ostalih tehnoloških spravica.

3 KOMENTARA

  1. […] poređenju sa Garmin nuvi 3790LMT modelom iPhone 4S ima za čitavih 2,54cm manju dijagonalu displeja.Nikako nećete želeti da usred saobraćajnog […]

  2. […] kao GPS navigacije. Uporteba mobilnih telefona je već odavno postala realnost, kao i upotreba GPS Navigacija. Sve više ljudi koristi soppstvene automobile kao osnovno sredstvo prevoza,a GPS Navigacija im je […]

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.