MediaNav Evolution 2 fabričke navigacije

MediaNav Evolution 2 fabričke navigacije za Renault i Dacia automobile su sredinom maja 2020-te godine dobile najnovija izdanja navigacionih mapa Srbije i Evrope.

MediaNav Evolution 2 su navigacioni sistemi koji su direktni naslednici LG MediaNav i LG MediaNav Evolution 1 fabričkih navigacija.

LG MediaNav Evolution 2 su prvi put predstavljene 2018-te godine. Prva su i originalna fabrička ugradnja u Renault i Dacia vozila. Pored MediaNav Evolution 2 navigacionih uređaja, od 2018-te godine se u Renault vozila ugrađuju i R-Link 2 fabričke navigacije.

LG MediaNav Evolution 2, kao i MediaNav i MediaNav Evolution 1, koristi unapređen navigacioni softver kompanije Nav&GO i navigacione mape maping provajdera HERE i TomTom. MediaNav i MediaNav Evolution fabričke navigacije su takođe dobile svoja najnovija izdanja navigacionih mapa Srbije i Evrope 2020.

LG MediaNav Evolution 2 je odličan multimedijalni navigacioni sistem.Odlikuje ga savremen i dopadjiv dizajn. Stabilnost u radu i korišćenju navigacije u realnom vremenu. Ažuriranje firmwera i najnovijih navigacionih mapa se vrši isključivo preko USB slota jer MediaNav Evolution 2 nema slot za memorijsku karticu.

Instalacija firmwera 2020 u LG MediaNav Evolution 2 navigacione uređaje

Pre ažuriranja najnovijih navigacionih mapa Evrope 2020, naša preporuka je da se MediaNav Evolution 2 fabrička navigacija najpre ažurira najnovijom verzijom firmwera koji možete besplatno preuzeti sa Renault i Dacia web sajta.

Trenutnu verziju firmwera (softvera) navigacionog uređaja možete proveriti odlaskom u opciju Podešavanja (Setting) pa opcija Sistem (System), pa opcija Verzija Sistema (System Version)

Ažuriranje firmwera (softvera) MediaNav Evolution 2 navigacionog uređaja je vrlo jednostavno i traje nekih 20-25 minuta, uključujući i pripremu USB stika od 4-32GB sa koga se firmware instalira. Preporuka je instalacija firmwera sa Kingston ili SanDisk USB stika od 16GB. Određeni USB stikovi nisu kompatibilni jer ih uređaj neće prepoznati.

Ažuriranje firmwera MediaNav Evolution 2 navigacionog sistema nije obavezan korak.Svakako se preporučuje jer svaka nova verzija ispravlja određene probleme koji su primećeni u prethodnoj verziji.

MediaNav Evolution 2 aktuelne verzije firmwera (2018-2020)

  • Verzija 1.0.13.3
  • Verzija 1.0.13.2
  • Verzija 1.0.13.1
  • Verzija 1.0.12.8

Instalacija navigacionih mapa Srbije i Evrope 2020 u LG MediaNav Evolution 2 fabričke navigacije

MediaNav Evolution 2 fabričke navigacije

MediaNav Evolution 2 Evropa 2020 najnoviju navigacionu mapu smo uspešno instalirali i u Srbiji testirali u Renault Clio (2019) automobilu sa ugrađenom MediaNav Evolution 2 fabričkom navigacijom kao i u Dacia Duster (2020) koji je takođe imao MediaNav Evolution 2 navigacioni uređaj. Kompletna instalacija mapa je trajala oko 60 minuta.

Ažuriranje najnovijih navigacionih mapa Srbije Evrope 2020 je protekla bez ikakvih problema. Preporuka je da zbog ograničenog memorijskog prostora uređaja (2GB) za navigacione mape, dobro razmislite koje navigacione mape želite i koje su Vam zaista potrebne za Vaša putovanja.

Detaljno i do nivoa kućnih brojeva su pokrivene putne mreže sledećih zemalja Evrope:

Nemačka, Lihtenštajn, Austria, Švajcarska, Albania, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Danska, Estonia, Finska, Grčka, Italija, Hrvatska, Korzika, Kosovo, Letonija, Litvanija, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Norveška, Poljska, Rumunija, Rusija, San Marino, Švedska, Srbija, Slovačka, Slovenija, Češka Republika, Ukraina, Mađarska, Vatikan, Belorusija.

Zapadno evropske zemlje imaju maksimalnu pokrivenost od nekih 95%, dok su zemlje Istočne Evrope i Balkana sasvim solidno pokrivene prosečnim procentom pokrivenosti od 92%-94%.

Srbija i najnovija navigaciona mapa Europa 2020 za Renault i Dacia MediaNav Evolution 2 navigacione sisteme

Nakon uspešnog ažuriranja najnovijih navigacionih mapa Srbije 2020 krenuli smo u test vožnju i testiranje samog uređaja i navigacione mape Srbije. Na prvi pogled, odmah smo uočili veliki broj novo ucrtanih sporednih i manjih ulica u Kragujevcu koje imaju i kućne brojeve. U starijoj verziji MediaNav Evolution 2 navigacione mape Srbije to nije bio slučaj.

Kragujevac i šira okolina Šumadijskog regiona su fenomenalno pokriveni. Dosta je novih ulica i kućnih brojeva dodato u najnovije izdanje za 2020-tu godinu.

Kraljevo, Raška, Novi Pazar, Čačak, Kruševac, Mladenovac i okolna manja mesta su ovoga puta značajno bolje obrađena. Detaljno su rutabilna do nivoa kućnih brojeva.

I dalje postoje manji problemi sa kućnim brojevima kada su manja mesta u pitanju (Topola, Aranđelovac, Knić, Batočina…). Nadamo se da će u budućim novijim verzijama navigacione mape Evrope biti ispravljeni i ovi manji nedostaci.

Slična situacija je i sa ostalim delom Srbije. Sigurno nećete imati problema prilikom korišćenja ove mape u svim većim gradovima poput Beograda, Niša, Novog Sada,Zrenjanina,Kikinde,Šapca, Subotice, Leskovca, Kruševca, Čačka….

Pokrivenost Kosova je nešto manja nego što je to slučaj sa Srbijom. I na Kosovu ova najnovija navigaciona mapa apsolutno upotrebljiva za rutovanje i navigaciju u realnoj vožnji.

Posebno ističemo veliki broj novih POI tačaka koje se nalaze u ovoj najnovijoj navigacionoj mapi Evrope za 2020-tu godinu.

Najnovija navigaciona mapaEuropa 2020 za LG MediaNav Evolution 2 fabričke navigacije je dostupna i spremna za instalaciju.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.