Zima je prošla i predstoji  nam period lepog i sunčanog vremena. Svi sa radošću čekamo te prolećne i letnje trenutke kada ćemo sa prijateljima ići na izlete, kupališta i naravno neizbežno more. Kako bi nam ti lepi trenutci bili još lepši moramo osim u lepom vremenu biti zadovoljni i svojim fizičkim izgledom. Zima je svakako ostavila posledice na našim telima ali tu su raznorazni GPS uređaji za fitnes i trening  koji će nam olakšati povratak kondicije i opšteg stanja organizma.

Nikada na tržištu GPS uređaja za fitnes i trening nije bila ovoliko velika konkurencija kao što je to u ovom trenutku. GPS uređaji za fitnes i trening, mogu vam pomoći da sa lakoćom popravite i pojačate program vašeg treninga bilo da ste profesionalni atletičar ili rekreativac ili ste pak samo povremeni šetač.

GPS uređaji za fitnes i trening - GPS Navigacija i GPS Sat Garmin Forerunner 310XT
Garmin Forerunner 310XT

GPS uređaji za fitnes i trening,  kao što su GARMIN EDGE 800 za bicikliste  ili GARMIN FORERUNNER 310 za atletičare su dizajnirani i konstruisani za ekstremne spoljašnje uslove ( vodootporni su i otporni na jače udarce) i imaju veliki broj preko potrebnih ali i  nepotrebnih funkcija.

Ukoliko ste već vlasnik nekog android ili iPhone telefona ili ukoliko će te to uskoro postati, u prilici ste da iz širokog spektra aplikacija za fitnes i trening odaberete onu koja najviše odgovara vašim potrebama i navikama kada je u pitanju trening. GPS Aplikacije za fitnes i trening su u mogućnosti da vam ponude veliki raspon funkcija počev od merenja kalorija i pređene kilometraže preko logovanja i skladištenja informacija o detaljima pređene rute.

Biciklisti GPS uređaje za fitnes i trening mogu koristiti umesto standardnih biciklističkih računara koji su do sada bili korišćeni. Upotrebom najnovijih GPS uređaja biciklisti sada mogu dodati i još jedan novi nivo u praćenju treninga u vidu praćenja pulsa i srčanog ritma, mapiranja detalja o pređenoj ruti i čuvanjem tih podataka za kasnije detaljne analize radi unapređenja treninga i rezultata. Još jednu veliku prednost koju GPS uređaji za fitnes i trening imaju je bežično povezivanje i mogućnost korišćenja kod većeg broja bicikala u jednom trenutku.

Atletičari trkači koji do sada nisu imali neke preterane koristi od svojih statističkih podataka u toku treninga, sada uz pomoć novih GPS aplikacija i GPS uređaja za fitnes i trening mogu te podatke pretvoriti u značajan izvor podataka koji im mogu drastično povećati procenat uspešnosti u pojedinim trkačkim disciplinama. Posebno ističem da pojedini napredniji modeli ovih GPS uređaja za fitnes i trening imaju mogućnost praćenja i poređenja rezultata iz više sportova, što je posebno dobro za sportiste triatlonce.

GPS uređaji za fitnes i trening najčešće nude sledeće opcije:

 • Štoperica
 • Merenje vremena i pređenog rastojanja sa programiranim obaveštenjima
 • Trenutna, maksimalna i prosečna brzina
 • Ritam okretanja pedala
 • Merenje srčanog ritma sa mogućnošću skladištenja podataka
 • Intervale treninga
 • Virtuelni partner za vežbanje
 • Visinomer
 • Praćenje i upređivanje treninga u više sportova (Multi sport za triatlonce)
 • GPS Navigacija
 • Mapiranje rute i pregled ruta na Google Map ili Google Earth

2 KOMENTARA

 1. […] proizvođači GPS navigacija u ponudi imaju modele GPS navigacija specijalizovane za bicikliste i atletičare trkače. Biciklistima GPS navigacija može u potpunosti zameniti konvencioni biciklistički kompjuter. Čak […]

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.