GPS Praćenje i Android Smartfon

Tržište Android smartfonova je postalo zaista ogromno. Veliko tržište i velika konkurencija svakako utiču i na drastično smanjenje cena android smartfonova. Dostupnost korisnicima, pristupačna cena i ogroman broj mogućnosti i korisnih funkcija koje možete imati u vašem džepu  kupovinom jednog android uređaja učinili su android najpopularnijim operativnim sistemom ikada.  Jedna od izuzetno korisnih funkcija svakog android smartfona je i to da ga možete koristiti i kao uređaj za GPS praćenje.

Trenutno skoro svaki android smartfon, pa čak i oni sa najnižom cenom, poseduju ugrađen GPS prijemnik. Kombinacija satelitskog prijemnika i moćnih aplikacija koje možete pronaći na Google Play marketu, čini svaki android smartfon čudom od tehnike. Svakako je jasno zašta služi GPS risiver kada je korišćenje GPS navigacije u pitanju. Pitate se za šta vam je i da li vam je uopšte potrebno GPS Praćenje.

GPS Praćenje uglavnom koriste ljudi kojima su statistika i statistički podaci bitni za ono u čemu uživaju i rade. GPS praćenje možete koristiti kada želite snimiti detalje rute vašeg putovanja, ukoliko ste pasionirani vozač bicikla kroz divljinu ili uživate du dugačkim šetnjama kroz planinska bespuća.

GPS Praćenje ima i svoju glavnu ulogu. To je uloga u praćenju vaše dece, porodice, prijtelja ( obavezno ih prvo pitajte!!) i vaše pokretne imovine. Kako je cena android telefona sada vrlo pristupačna naša preporuka je da jednim ovakvim android uređajem obavezno opremite školiski ranac vašeg osnovca ili ga instalirate u donju policu vašeg  automobila.

Ograničenje ovakve upotrebe je svakako mala autonomija baterije. Korišćenje GPS risivera dosta opterećuje bateriju i GPS Praćenje koje budete obavljali na ovaj način može trajati svega nekoliko sati. Ukoliko vam ovo sasvim odgovara pogledajte najbolje besplatne aplikacije za GPS Praćenje koje smo pripremili za vas.

1. Glympse – GPS Praćenje u realnom vremenu putem websajta

Glympse je besplatna android aplikacija koja predstavlja najbolji izbor za GPS Praćenje vaše dece, kućnih ljubimaca i automobila.Glympse besplatna android aplikacija koja je izuzetno laka za instalaciju, podešavanje i korišćenje. Intuitivan i brz korisnički interfejs omogućava GPS praćenje “uživo” i u realnom vremenu sa lokacije na kojoj se osoba ili automobil koju pratite nalazi. Ukoliko ste brižna mama, biće vam interesantna opcija praćenja trenutne brzine onoga koga pratite, tako da ukoliko vaš sin ili ćerka vozi prebrzo možete mu poslati SMS poruku da malo uspori.

GPS Praćenje - Glympse
Glympse

2. Real Time GPS Tracker – GPS Praćenje trenutne lokacije u realnom vremenu

Real Time GPS Tracker je besplatna android aplikacija koja prati trenutnu lokaciju u realnom nekoga iz vaše porodice ili prijatelja i prenosi vam je uživo preko websajta. Ova aplikacija vam dozvoljava unos i vađe trenutne lokacije kako bi prijatelji znali gde se vi trenutno nalazite.

3. Open GPS Tracker – GPS Praćenje koje ne prati u realnom vremenu

Open GPS Tracker je besplatna android aplikacija za GPS Praćenje koja vas ne prati u realnom vremenu, već je potrebno završiti trenutnu rutu, snimiti je i podeliti sa prijateljima. Interesantna stvar kod ove aplikacije što podatke o vašoj ruti možete obogatiti komentarima, slikama audio i video zapisima sa vašeg putovanja.

4. Life 360 – Besplatna android aplikacija za GPS Praćenje članova vaše porodice

Life 360 besplatna android aplikacija za praćenje ima jasan zadatak. Praćenje članova vaše porodice na vašoj privatnoj mapi u realnom vremenu. Više od 23 miliona korisnika potvšuje kvalitet ove porodične android aplikacije za praćenje. Poseban dodatak je mogućnost praćenja ukradenih ili izgubljenih mobilnih telefona koji pripadaju nekom članu vaše podorice.

GPS Praćenje - Life 360
Life 360

5. Where’s My Droid – Besplatno pronađite izgubljeni android telefon

Where’s My Droid je besplatna android aplikacija koja če vam pomoći u pronalaženju vašeg izgubljenog ili ukradenog android telefona. Aplikacija će pokrenuti zvono na vašem telefonu i pojačati ga do maksimuma kako bi ste ga lakše čuli. Napredna opcija ove aplikacija je da će vam dati i tačne GPS koordinate trenutne lokacije vašeg telefona ukoliko se nalazite predaleko da  ga čujete kako zvoni. Ovu aplikaciju možete koristiti i u svrhu klasičnog GPS Praćenja ali to praćenje neće biti u realnom vremenu

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.