iGo navigacija iGO8 je navigacioni softverski paket mađarske kompanije NNF i predstavlja svojevrsni fenomen po broju korisnika koji je koriste ili su je nekada koristili.

iGO8 – nova tehnologija u službi kvaliteta

Navigacija se može svrstati u najveća tehnološka dostignuća u 21 veku. Veliki broj proizvođača GPS Navigacija  govori o popularnosti ovih nama dragih spravica.

Skoro da više nema vozača koji nije barem jednom vozio u saradnji sa nekim od mnogobrojnih modela GPS Navigacija.

Pored mnogobrojnih svetski priznatih brendova u domenu hardwera, ništa manja konkurencija i konstantna bitka za potrošače se ne vodi i na tržištu navigacionih softvera za GPS Navigacije.

Garmin i TOMTOM sa jedne strane  i sa svojim izuzetnim softverskim paketima, a MIO, Becker i mogu slobodno reći svi ostali proizvođači GPS Navigacija  sa druge strane.

U Srbiji, kao i na ovim našim balkanskim bespoućima, najbliži je  i najpoznatiji mađarski gigant NAV -N GO sa serijalima iGO softvera za modele GPS Navigacija baziranih na  WIN CE platformi.

Jedan od najpopularnijih softverskih paketa za sve modele WIN CE GPS NAVIGACIJA je svakako i iGO8.

iGO navigacija iGO8 u skladu sa nasleđem

iGO8 program za GPS Navigacije polako završava sa upotrebom u novim modelima GPS  Navigacija  i zasluženo odlazi u penziju, ali ne i u zaborav, jer je još uvek izuzetno aktuelan pri instaliranju u skoro sve modela starijih GPS Navigacija i GPS Navigacija sa manje RAM memorije.

Prva verzija iGO navigacije iGO8 navigacije se pojavila davne 2008 godine, kao naslednik tada čuvenog i neprikosnovenog iGO 2006 My Way softvera za navigacije.

Dočekan sa podozrenjem i velikom rezervom ubrzo je, kroz veliki broj uspešno odrađenih verzija i zaključno sa poslednjom verzijom softvera 8.4,  postao lider i nezamenjiv pokretač i mozak svake GPS Navigacije.

Navigacioni uređaj iGO navigacija iGO8 u akciji na putu

Pokretanje igo navigacije iGO 8 uvek protiče brzo i bez obzira koliko ima GPS mapa i POI tačaka sve to ne traje više od desetak sekundi. Početni ekran je intuitivan i može se odabrati opcija običnog i naprednog korisnika.

Za korišćenje GPS Navigacija je mnogo bolja varijanta naprednog korisnika jer ima dosta podešavanja i laka je za upotrebu pa ćemo se uglavnom kroz ovaj tekst  baviti naprednom opcijom navigacionog softverskog paketa iGO 8.3 i njenim najvažnijim komandama.

Evo i osnovnih komandi za igo navigaciju iGO8 koje će vam sigurno zatrebati u korišćenju vašeg navigacionog uređaja.

iGO navigacija iGO8- Opcija NAĐI

Opcija NAĐI nam otvara podmeni sa ikonama Nađi Adresu, čije ime samo govori za šta služi, Nađi POI –pomoću koje nalazimo tačnu adresu tačke do koje želimo otići, Istorija – ikona kojom pozivamo prethodno tražene destinacije.

Kada smo se odlučili za neku od opcija sve to možemo videti pritiskom ikonice Plan na karti gde nam igo navigacija  iGO8 jasno pokazuje čitavo naše putovanje.

Opcija PODESI

Opcija Podesi nam otvara čitav niz podešavanja i održavanja Evidencije puta, Istorije putovanja, POI tačaka, Sačuvanih pretraga.

Vrlo je važno da se Istorija , Evidencija puta i Sačuvane pretrage ponekad obrišu jer GPS Navigacije mogu usled velikih količina podataka smeštenih u svoju memoriju, „zaglupeti“ i početi nepravilno rutovanje i navođenje.

Opcija POSTAVKE

Opcija Postavke su srce softverskog paketa iGO8 za GPS Navigacije. Pored podešavanja svetla i orijentacije ekrana GPS Navigacije, jačine zvuka GPS navigacije, lokalnih postavki kao što su jezik i odabir glasa za glasovno navođenje GPS Navigacije ,tu je i opcija GPS  kojom se vrši automatski ili manuelini odabir porta gps prijemnika vaše GPS Navigacije.

Najbolje je pustiti Auto detekciju da završi sav posao za nas, a ukoliko se to ne dogodi onda možete prostim menjanjem vrednosti porta i baudrate(brzine) to sami uraditi.

Opcija PLANIRANJE RUTE

Opcija Planiranje rute je jedna od najbitnijih jer njenim pravilnim podešavanjem, posebno pod opcije Metoda Proračuna Rutemožete sebe poštedeti nerviranja zbog gužvi, lošeg puta, putarina i mnogih drugih neprijatnosti sa kojima se susrećemo pri dužim ili kraćim putovanjima.

Moje lično iskustvo govori da je najbolje odabrati Ekonomičnu metodu sa isključenim makadamima.

 Opcija O PROGRAMU

iGO navigacija iGO8

Opcija O Programu pored verzije programa u podopciji Karte vam daje mogućnost da pogledate verzije GPS mapa i zemlje za koje su vam instalirane GPS mape u vaše GPS Navigacije.

Možda najbolja i nekako najkompletnija navigaciona GPS Mapa Srbije i Crne Gore  je  CONTRAST mapa verzija 2014.12 iz avgusta 2015-te godine,mada joj se kvalitetom izuzetno približila i najnovija HERE mapa Srbije iz januara 2016-te godine.

Za ostale bivše SFRJ republike su to MONOLIT za Sloveniju i NAVIGO SYSTEM za Makedoniju, Hrvatsku i Bosnu.

Što se tiče Zapadne i Istočne Evrope, USA i ostatka sveta mrtva trka je između Here i TomTom navigacionih mapa za GPS navigatore.

Naša preporuka su HERE navigacione GPS mape verzija 2015.q3 iz januara 2016-te godine.

Više informacija o najnovijim navigacionim GPS mapama koje se mogu instalirati na navigacije sa iGO 8.3 navigacionim softverom možete pročitati ovde.

Topla preporuka je da uz najnovije mape u vaše modele GPS Navigacija instalirate i najnovije POI tačke, 3D prikaze zgrada jer se samo tako u potpunosti dobija kompletan ugođaj uz vaš iGO 8 navigacioni softver.

iGO navigacija iGO8-Zaključak

Ovo je bio samo mali rezime i neka vrsta zahvalnice ovom izuzetnom  iGO8 navigacionom softveru  za GPS Navigacije kompanije NAV-N GO. Zato ako sam vas  i samo malo zainteresovao za ovaj veličanstveni softveski paket potrudite se da ga instalirate u vaše modele GPS Navigacija i krenite u avanturu.

2 KOMENTARA

  1. […] iGO 8.3 je direktni naslednik igo navigacije igo8 i pored ovog navigacionog softvera jedan je od  najinstaliraniji i najprepoznatljivijih […]

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.