Najnovija TomTom 2017.12 navigaciona mapa Evrope za igo navigacije

Nova mapa Srbije i Evrope za iGO Navigacije TomTom(bivši TeleAtlas) je konačno zaslužila svoje mesto u predstavljanju najnovijih maping izdanja Srbije.

Dosta vremena je prošlo nakon što je TomTom preuzeo maping provajder TeleAtlas i dosta izdanja navigacionih mapa Srbije i regiona Balkana je potrošeno kako bi smo konačno dobili izdanje TomTom navigacione mape koje zavređuje potpunu pažnju kada je navigaciona mapa Srbije za iGo navigacije u pitanju.

Najnovija mapa Srbije i Evrope TomTom Europe 2017.12 je izdanje koje zaslužuje da se kao primarno maping izdanje nađe na našim navigacionim uređajima.

Najnovija navigaciona mapa Srbije i Evrope za iGo navigacije TomTom 2017.12, izdanje za proleće 2018-te godine je dostupna za instalaciju za sve modele Windows CE igo navigacija, Android iGO navigacija kao i za MediaNav fabričke navigacije. 

TomTom 2018.12 Europe je generička oznaka najnovije GPS navigacione mape Srbije i Evrope za iGO navigacije, kompanije TomTom (bivši TeleAtlas).

Evropskom auditorijumu i tržištu, najnovija TomTom 2017.12 navigaciona GPS mapa je predstavljena krajem februara 2018-te godine.

Najnovija mapa Srbije i Evrope za iGO Navigacije TomTom 2017.12 navigacione mape za igo navigacije su detaljne i rutabilne do nivoa kućnog broja.

Komplet  najnovijih GPS navigacionih mapa TomTom 2017.12 obuhvata 50 zemalja Evrope (uključujući SrbijuKosovo, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju, Hrvatsku, Makedoniju, Grčku, Tursku, Mađarsku, Rumuniju, Albaniju…) sa svim neophodnim pratećim dodacima mapama kao što su POI tačke, 2D i 3D zgrade, upozorenja za vozače, kamionske rute i kamionski mod, proširene POI tačke, specijalizovane kamionske POI tačke.

Veličina celokupnog TomTom 2017.12 Europe paketa sa navigacionim mapama i potrebnim podacima je nešto preko 6,00 GB.

Mapa Srbije i Evrope za iGO Navigacije TomTom i pokrivenost putne mreže Srbije u TomTom 2017.12 Europe

U najnovijoj TomTom 2017.12 navigacionoj mapi Evrope, nas posebno raduje kvalitet najnovije navigacione mape Srbije. Primetna je drastična razlika u veličini najnovije GPS Mape Srbije, koja je za nekih 0,2 MB veća u odnosu na prethodno izdanje i sada je njena veličina nešto preko 12,50 MB.

Sve promene putne mreže Srbije odrađene do 15.12.2017. su evidentirane u najnovijoj navigacionoj mapi TomTom 2017.12.

Da li razlika u veličini navigacione GPS mape znači i znatno bolju pokrivenost znaćemo ubrzo kada najnoviju navigacionu mapu Srbije budemo još detaljnije istestirali u realnoj vožnji?

Nova Mapa Srbije i Evrope za iGO Navigacije TomTom 2017Do sada je u svim prethodnim izdanjima TomTom navigacionih mapa bilo dosta manjkavosti kada je pokrivenost putne mreže ruralnih područja u pitanju.

Na prvi pogled, korišćenjem simulacije rute i vožnja po Srbiji i Kragujevcu, mnogi nedostatci iz prethodnog izdanja su ispravljeni, pa navigacija i rutovanje u realnoj vožnji deluju poprilično dobro.

Primetili smo da neki nedostatci i greške iz prethodnog izdanja, pre svega nepostojanje određenih ulica i brojeva u Kragujevcu, Kraljevu, Beogradu i Novom Sadu, Nišu, Leskovcu, Zrenjaninu, Kikindi, Subotici,Topoli, Aranđelovcu, Jagodini i Čačku i slaba pokrivenost manjih mesta i sela, još uvek nisu u potpunosti ispravljeni i ažurirani.

Zvanični podatak u specifikacijama najnovije navigacione mape Srbije je da mapa Srbije ima oko 46% pokrivenosti mesta i ulica do nivoa kućnih brojeva, a da je pokrivenost celokupne putne mreže Srbije nešto povećana i sada iznosi 92%.

Nova Mapa Srbije i Evrope za iGO Navigacije TomTom ima ažurirane najnovije promene putne mreže ( do 15.12.2017.) i TomTom je dosta truda uložio u ažuriranje i kvalitet rutabilnosti do nivoa kućnih brojeva u svom najnovijem izdanju Europe 2017.12.

Nemojte se iznenaditi ukoliko i pored svega ne pronađete ulicu ili kućni broj čak i u Beogradu, Nišu, Kragujevcu.

Mapa Srbije i Evrope za iGO Navigacije TomTomUkoliko TomTom bude nastavio sa ovakvim trendom ažuriranja i takvi problemi će uskoro biti uspešno prevaziđeni.

Mapa Kosova je i u ovom izdanju izdvojena i ona je definitivno najobimnija (2.70 MB) nego što je bila u svim prethodnim izdanjima.

Slična pa čak i bolja situacija je i sa detaljnim navigacionim mapama Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, koje su značajno poboljšane i čija se unapređenja primećuju čak i više nego što je bio slučaj u ranijim izdanjima.

Zemlje Zapadne i Istočne Evrope su već poslovično dobro odrađene i nikakvih većih problema nećete imati prilikom njihove upotrebe u realnim situacijama.

Nova mapa Srbije i Evrope za iGO navigacije, TomTom 2017.12 detaljno pokrivaju preko 13 000 000 km putne mreže Evrope sa preko dva miliona ažurnih POI tačaka.

Nova mapa Srbije i Evrope za iGO navigacije, TomTom 2017.12 sa svim mogućim dodacima (POI, Building, Kamionske POI tačke…) zauzima oko 6 GB vašeg skladišnog prostora na memorijskoj kartici ili internoj memoriji navigacionog uređaja.

Mapa Srbije i Evrope za iGO navigacije TomTom 2017.12 je dostupna za instalaciju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.