Najnovija TomTom 2017.12 navigaciona mapa Evrope za igo navigacije

Nova mapa Srbije i Evrope za iGO Navigacije TomTom(bivši TeleAtlas) je konačno zaslužila svoje mesto u predstavljanju najnovijih maping izdanja Srbije.

Dosta vremena je prošlo nakon što je TomTom preuzeo maping provajder TeleAtlas i dosta izdanja navigacionih mapa Srbije i regiona Balkana je potrošeno kako bi smo konačno dobili izdanje TomTom navigacione mape koje zavređuje potpunu pažnju kada je navigaciona mapa Srbije za iGo navigacije u pitanju.

Najnovija mapa Srbije i Evrope TomTom Europe 2017.12 je izdanje koje zaslužuje da se kao primarno maping izdanje nađe na našim navigacionim uređajima.

Najnovija navigaciona mapa Srbije i Evrope za iGo navigacije TomTom 2017.12, izdanje za proleće 2018-te godine je dostupna za instalaciju za sve modele Windows CE igo navigacija, Android iGO navigacija kao i za MediaNav fabričke navigacije. 

TomTom 2018.12 Europe je generička oznaka najnovije GPS navigacione mape Srbije i Evrope za iGO navigacije, kompanije TomTom (bivši TeleAtlas).

Evropskom auditorijumu i tržištu, najnovija TomTom 2017.12 navigaciona GPS mapa je predstavljena krajem februara 2018-te godine.

Najnovija mapa Srbije i Evrope za iGO Navigacije TomTom 2017.12 navigacione mape za igo navigacije su detaljne i rutabilne do nivoa kućnog broja.

Komplet  najnovijih GPS navigacionih mapa TomTom 2017.12 obuhvata 50 zemalja Evrope (uključujući SrbijuKosovo, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju, Hrvatsku, Makedoniju, Grčku, Tursku, Mađarsku, Rumuniju, Albaniju…) sa svim neophodnim pratećim dodacima mapama kao što su POI tačke, 2D i 3D zgrade, upozorenja za vozače, kamionske rute i kamionski mod, proširene POI tačke, specijalizovane kamionske POI tačke.

Veličina celokupnog TomTom 2017.12 Europe paketa sa navigacionim mapama i potrebnim podacima je nešto preko 6,00 GB.

Mapa Srbije i Evrope za iGO Navigacije TomTom i pokrivenost putne mreže Srbije u TomTom 2017.12 Europe

U najnovijoj TomTom 2017.12 navigacionoj mapi Evrope, nas posebno raduje kvalitet najnovije navigacione mape Srbije. Primetna je drastična razlika u veličini najnovije GPS Mape Srbije, koja je za nekih 0,2 MB veća u odnosu na prethodno izdanje i sada je njena veličina nešto preko 12,50 MB.

Sve promene putne mreže Srbije odrađene do 15.12.2017. su evidentirane u najnovijoj navigacionoj mapi TomTom 2017.12.

Da li razlika u veličini navigacione GPS mape znači i znatno bolju pokrivenost znaćemo ubrzo kada najnoviju navigacionu mapu Srbije budemo još detaljnije istestirali u realnoj vožnji?

Nova Mapa Srbije i Evrope za iGO Navigacije TomTom 2017Do sada je u svim prethodnim izdanjima TomTom navigacionih mapa bilo dosta manjkavosti kada je pokrivenost putne mreže ruralnih područja u pitanju.

Na prvi pogled, korišćenjem simulacije rute i vožnja po Srbiji i Kragujevcu, mnogi nedostatci iz prethodnog izdanja su ispravljeni, pa navigacija i rutovanje u realnoj vožnji deluju poprilično dobro.

Primetili smo da neki nedostatci i greške iz prethodnog izdanja, pre svega nepostojanje određenih ulica i brojeva u Kragujevcu, Kraljevu, Beogradu i Novom Sadu, Nišu, Leskovcu, Zrenjaninu, Kikindi, Subotici,Topoli, Aranđelovcu, Jagodini i Čačku i slaba pokrivenost manjih mesta i sela, još uvek nisu u potpunosti ispravljeni i ažurirani.

Zvanični podatak u specifikacijama najnovije navigacione mape Srbije je da mapa Srbije ima oko 46% pokrivenosti mesta i ulica do nivoa kućnih brojeva, a da je pokrivenost celokupne putne mreže Srbije nešto povećana i sada iznosi 92%.

Nova Mapa Srbije i Evrope za iGO Navigacije TomTom ima ažurirane najnovije promene putne mreže ( do 15.12.2017.) i TomTom je dosta truda uložio u ažuriranje i kvalitet rutabilnosti do nivoa kućnih brojeva u svom najnovijem izdanju Europe 2017.12.

Nemojte se iznenaditi ukoliko i pored svega ne pronađete ulicu ili kućni broj čak i u Beogradu, Nišu, Kragujevcu.

Mapa Srbije i Evrope za iGO Navigacije TomTomUkoliko TomTom bude nastavio sa ovakvim trendom ažuriranja i takvi problemi će uskoro biti uspešno prevaziđeni.

Mapa Kosova je i u ovom izdanju izdvojena i ona je definitivno najobimnija (2.70 MB) nego što je bila u svim prethodnim izdanjima.

Slična pa čak i bolja situacija je i sa detaljnim navigacionim mapama Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, koje su značajno poboljšane i čija se unapređenja primećuju čak i više nego što je bio slučaj u ranijim izdanjima.

Zemlje Zapadne i Istočne Evrope su već poslovično dobro odrađene i nikakvih većih problema nećete imati prilikom njihove upotrebe u realnim situacijama.

Nova mapa Srbije i Evrope za iGO navigacije, TomTom 2017.12 detaljno pokrivaju preko 13 000 000 km putne mreže Evrope sa preko dva miliona ažurnih POI tačaka.

Nova mapa Srbije i Evrope za iGO navigacije, TomTom 2017.12 sa svim mogućim dodacima (POI, Building, Kamionske POI tačke…) zauzima oko 6 GB vašeg skladišnog prostora na memorijskoj kartici ili internoj memoriji navigacionog uređaja.

Mapa Srbije i Evrope za iGO navigacije TomTom 2017.12 je dostupna za instalaciju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here