iGO Primo navigacija 2.40 

iGO Primo navigacija 2.40 je kao naslednik iGO Amigo navigacionog softvera dugo očekivana kako bi opravdala sve ono što je iGO Amigo kao programski paket obećavao, a nije ispunio.

Što se iGO Primo navigacije tiče očekivanja korisnika su zadovoljena. Madarska kompanija NNG se vidno dosta potrudila da joj Primo projekat ovoga puta stvarno bude uspešan.

Trenutno najnoviji navigacioni softver za sve modele WIN CE GPS Navigacija iz ovog programskog paketa je iGO Primo 2.40

iGo Primo navigacija 2.40 uz dodatne kamionske fajlove,  podrzava i kamionski navigacioni mod i postaje jedna od najboljih kamionskih navigacija na svetskom tržištu.

Najbolje i najnovije navigacione GPS mape Srbije i Evrope, koje iGO Primo navigacija podržava su mape HERE 2015.q3 iz januara 2016-te godine.

iGO Primo navigacija 2.40 – Instalacija softvera

Za instalaciju iGO Primo softvera je neophodno barem 128 MB Ram memorije na vašem navigatoru. Estetski i vizuelni izgled, koji zaista imponuje, zakomplikovao nam je situaciju, jer je zaista zahtevan i minimalni zahtevi koji se preporučuju u praktičnom radu sa iGO Primo navigacionim softverom se moraju ispoštovati. Sigurno je jedno da starije GPS NAVIGACIJE  ovaj izuzetan navigacioni program ne mogu komforno koristiti.

iGO Primo je softverski paket koji se pojavio na tržištu GPS NAVIGACIJA pre par godina.  Za potrebe ovog članka testirali smo igo Primo na tri različita modela GPS NavigacijaMio MOOV S505, kineska GPS Navigacija  Nextar i GPS Navigacija  Navigon 1400. Ovo su rezultati testa:

iGO Primo navigacija 2.40

iGO Primo navigacija 2.40 – GPS TECHNO TEAM TEST:

iGO Primo navigacija dosta liči na iGO Amigo. Otvaranje početnog ekrana iGO Primo softvera je gotovo identično Amigovom početnom ekranu i koriste vrlo sličan grafički interfejs.

To je sve što se sličnosti tiče. Što se tiče svih ostalih karakteristika iGO Primo navigacija 2.4 je poprilično kompaktinja i bolja od oba iGO softverska velikana iGO 8.3 i samog iGO Amiga čiji je direktan naslednik.

Ko je koristio iGO Amigo i ko je upoznat sa karakteristikama ovog programa, zna da iGO Amigo ima vrlo ograničene mogućnosti prilagođavanju potrebama vlasnika gps navigacija.

To nije slučaj za iGO Primo. Postoje brojna prilagođavanja koje su dostupne putem menija i sys.txt datoteke. Čini se da je iGO Primo prilagodljiv kao što je i iGO 8.3 čak možda za nijansu i više od njega.

Preporučujemo gurjon skin koji čini prilagođavanje i kastomizaciju samih gps navigacija čak i lakšim nego što to radi originalni iGO Primo skin. Ovi skinovi za sve modele gps navigacija se lako mogu naći i skinuti sa sajta gurjon.com.

iGO Primo navigacija 2.40 – Rezultati testa:

U našim testovima iGO Primo navigacija se pokazalo dosta superiornijom u odnosu na verziju iGO 8.3 bar u jednom pogledu: iGO Primo je stabilniji kada je pokrenuti s eksterne memorijske kartice bilo da je u pitanju SD kartica ili Micro SD kartica sa adapterom ili bez njega.

Naša Mio MOOV S505 se resetuje jednom u otprilike svakih 5-6 isključivanja sa napajanja sa iGO 8.3 softverom. Što znači da nakon gašenja iGO 8.3 se diskonektuje resetuje gps navigaciju i ponovo startuje uređaj.

iGO Primo navigacija 2.4 to ne radi već nastavlja sa radom u direktnom programskom režimu i posle gašenja gps navigacije. Grafika i sam programski interfejs su puno bolji kod Prima nego kod iGO8.3.

To je rezultiralo u čitljivijem prikazu karte i vrlo povoljnoj strukturi izbornog menija. Primo može koristiti Text to Speech (TTS) datoteke. Primo takođe ima puno poboljšan sistem otkrivanje saobraćajnih gužvi (TMC) koji nažalost u Srbiji još uvek nije dostupan korisnicima gps navigacija.

NavNGo je takođe predstavio opciju inteligentnog usmjeravanja koju nažalost zbog ograničenja sa TMC sistemom u Srbiji nismo imali prilike isprobati. iGO Primo koristi iste karte i ostale informacije (kao što su POI, DEM, BUILDING) kao i iGO 8.3 tako da je lako preći na Primo za nekoga ko već poseduje gps navigaciju sa iGO 8.3 verzijom softvera.

Trenutno najbolja navigaciona karta za Srbiju je HERE 2016.q3 mapa decembar 2016. GPS Mapa se nalazi u ponudi u okviru GPS TECHNO TEAM i PORTALA NAVIGACIJA.

Navigacija i iGO Primo – Zaključak

Stabilnost i poboljšani grafički interfejs su dovoljan razlog da izvršite reprogramiranje softvera na vašim modelima GPS Navigacija. Toplo preporučujemo iGO Primo svim korisnicima gps navigacija sa nešto više RAM memorije i sa nešto novijim modelima GPS Navigacija. Preporučenih 128MB nisu uvek uslov za kvalitetan rad. Probajte, mozda i vi sa iGO Primo i nekim od modela novijih GPS Navigacija nađete način da izaberete pravi put.

7 KOMENTARA

  1. […] tačke su podeljene na više interesnih kategorija. U zavisnosti od modela GPS Navigacija kategorije POI tačaka  su uglavnom : Kupovina, Benzinske Pumpe, Parking, Odmorište, […]

  2. […] Geovision 4700 BTFM  kao navigacioni softver ima Navitel GPS navigacioni softver, umesto iGO rešenja na koji smo svi navikli da idu uz skoro sve modele Prestigio Navigacija. Karakteristike i […]

  3. Definitivno najbolja navigacija za Android uređaje. Meni se posebno dopada verzija 9.6.29.341779 od 25.10.2013. Međutim ja imam instalaciju samo za srednje rezolucije. Trenutno ubedljivo najbolje mape za Evropu su Here( bivši Navteq), i konačno od 2016 Q3 i Q4 mapa Srbije je odlična.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.