Vodič za kupovinu navigacionih uređaja

Ukoliko kupujete vašu prvu GPS Navigaciju ili želite da zemenite stari uređaj sa nekim od novijih modela GPS navigacionih uređaja, na pravom ste mestu.

Dobra vest je da su se svi modeli GPS Navigacija dramatično poboljšali u odnosu na prethodnih nekoliko godina i sada navigacioni uređaj nudi mnogo više korisnih funkcija lakih za korišćenje.

Cene GPS uređaja su takođe dramatično pale proteklih godina , tako da za vaš dinar danas možete kupiti vredniji i kvalitetniji model navigatora, nego što je to biio slučaj pre nekog vremena.

Ovaj kratki ultimativni vodič za kupovinu navigacionog uređaja će vam omogućiti osnovne informacije o pravom modelu GPS Navigacije za vas i vaše potrebe.

Ne brinite, nećemo vas bobardovati gomilom tehničkih specifikacija jer je naš cilj pružanje pravih informacija koje će vama pomoći u odabiru vašeg modela GPS uređaja. Krenimo od osnovnih informacija vezanih za GPS navigatore.

Osnovne Karakteristike navigatora za Automobile

Tržište GPS NAVIGACIJA je danas vrlo konkurentno i sa velikom ponudom i zato je sve teže izabrati one prave GPS NAVIGACIJE koje samo vama i vašim potrebama odgovaraju.

Proizvođači i prodavci nude širok spektar različitih modela navigatora po različitim cenama. Zato je potrebno je da raspolažete dobrim informacijama prilikom kupovine novog navigacionog uređaja.

U ovom tekstu vam donosimo mali vodič kroz karakteristike GPS navigacionih uređaja koje vam mogu pomoći u kupovini:

1) Tipovi i cene – Prvo morate biti načisto kakav navigator vam je potreban. Modeli navigacionih uređaja variraju od jednostavnih navigacionih uređaja, dovoljno malih da stanu u džep, pa do komplikovanijih sistema sa velikim ekranom za  navigaciju automobilom, brodom ili avionom.

Cene se kreću od 50 pa do par hiljada eura u zavisnosti od modela navigatora. Ukoliko unapred znate šta je to što želite od vaše GPS NAVIGACIJE, to će vam umnogome smanjiti broj mogućih opcija za kupovinu.

2) Mogućnosti – Veličina kao i kvalitet slike displeja je jedna od prvih karakteristika koje primetite prilikom uporedbe i  korišćenja vašeg uređaja.

Izaberite neki od modela sa jasno čitljivim ekranom, zatim krenite sa upoređivanjem garancije, veka trajanja baterije, mogućnosti za iščitavanje mapa,mogućnost otključavanja i obnavljanja najnovijim mapama GPS NAVIGACIJE, mogućnošću Bluetooth povezivanja, glasovnom navigacijom, i brojem dozvoljenih tački interesovanja.

Ukoliko kupujete prenosni navigacioni uređaj, izvadite ga iz kutije i proverite da li ste zadovoljni njegovim dimenzijama i težinom.

3) Mogućnost učitavanja novih GPS mapa – Uvek je dobro obratiti pažnju na način na koji proizvođači pružaju mogućnost ažuriranja novih GPS mapa.

Većina proizvođača omogućuje da se baza podataka osveži samo jednom novim mapama, i ovu mogućnost najčešće možete iskoristiti samo jednom i to u vremenskom periodu od 30 do 90 dana nakon kupovine navigacije.

Unošenje novih mapa u bazu podataka može da bude skupo, i ponekad košta isto koliko i nova navigacija, tako da se pobrinite da iskoristite mogućnost besplatnog update-a u vremenskom roku koji je za to predviđen.

Ukoliko to ne iskoristite tu je uvek web portal NAVIGACIJA I  GPS TECHNO TEAM koji će vam izaći u susret i vaš navigacioni uređaj će brzo i kvalitetno biti otključan i opremljen sa najnovijim navigacionim mapama.

Osnovne karakteristike navigacionih uređaja

Koja je prava GPS Navigacija za mene?

GPS NAVIGACIJA ODMAH SPREMNA ZA UPOTREBU –  Novi modeli Auto GPS Navigacija danas stižu sa ubačenim GPS mapama i odmah se mogu koristiti. Nema nikakve potrebe konektovati ih na računar i posebno im instalirati GPS mape.

PRENOSIVOST – Trend u proizvodnji novih modela gps uređaja  je lep dizajn, tanko slim kućište i mala težina. Aspekt prenosivosti i lakoće u upotrebi je osnovni koncept svih modela novih auto navigatora.

ŠIROKI I VELIKI EKRANI – Sve veći broj modela navigacija nam stiže sa prelepim širokim i velikim ekranima, koji ne samo što omogućavaju bolju i tačniju preglednost samog ekrana , već i olakšavaju proces pravljenja rute.

Kompaktnost navigacije sa velikim ekranom je fenomalna što od vas zahteva žrtvovanje prenosivosti(nešto veća i teža veličine).

VODOOTPORNOST. Ako ste sportista ili motorciklicsta ova osobina vam je svakako jedna od najvažnijih. Svi noviji modeli GPS Satova i GPS Navigacija su apsolutno u trendu sa najnovijim zahtevima tržišta i korisnika. Novi Evropski standardi zahtevaju od proizvođača GPS navigatora da uređaj može izdržati i do 30 min pod vodom.

Pored ovih osnovnih karakteristika obavezno pročitajte i tekstove o funkcijama navigacija koje su vam preko neophodne kao i o totalno beskorisnim funkcijama na navigacionim uređajima.

 

NAVIGACIJA.NET

23 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.