Nova Mapa Srbije i Evrope za iGO Navigacije – Here 2015.q3- januar 2016

Here 2015.q3 je najnovija GPS Mapa Srbije i Evrope za iGO navigacije kompanije Here (bivši Navteq). Svetskom auditorijumu i tržištu, najnovija Here 2015.q3 navigaciona GPS mapa je predstavljena sredinom decembra 2015-te godine. Najnovije HERE navigacione GPS mape su detaljne i rutabilne do nivoa kućnog broja.

Nokia je krajem 2012-te godine konačno završila sa procedurom kupovine i integracije maping kompanije Navteq i promenila naziv kompanije i svojih mapa u Here.

Proces promene vlasničke strukture nije usporio kvalitet sadržaja mapa i tempo i predstavljanja novih izdanja navigacionih GPS mapa kompanije Here, pa je tako pred nama novo kvartalno izdanje GPS mapa Evrope Here 2015.q3.

HERE-Najnovije GPS Mape zaKomplet  najnovijih GPS mapa Here 2015.q3 obuhvata 48 zemalja Evrope (uključujući Srbiju, Kosovo, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju, Hrvatsku, Makedoniju, Grčku, Tursku) sa svim neophodnim pratećim dodacima kao što su POI tačke, 2D i 3D zgrade, upozorenja za vozače, kamonske rute, proširene POI tačke, specijalizovane kamionske POI tačke. Veličina celokupnog paketa sa navigacionim mapama i potrebnim dodacima je nešto preko 6 GB.

Posebno nas raduje kvalitet najnovije mape Srbije. Primetna je drastična razlika u veličini najnovije GPS Mape Srbije, koja je za nekih 1 MB veća u odnosu na prethodno izdanje. A, da li razlika u veličini navigacione GPS mape znači i znatno bolju pokrivenost znaćemo ubrzo kada najnoviju mapu Srbije budemo još detaljnije istestirali?

Na prvi pogled, korišćenjem simulacije rute i vožnja po Srbiji i Kragujevcu, mnogi nedostatci iz prethodnog izdanja su ispravljeni, pa navigacija i rutovanje i deluju poprilično dobro.

Primetili smo da neki nedostatci i greške iz prethodnog izdanja, pre svega nepostojanje određenih ulica i brojeva u Kragujevcu, Kraljevu, Beogradu i Novom Sadu, Nišu, Leskovcu, Zrenjaninu, Kikindi, Subotici i slaba pokrivenost manjih mesta i sela,  još uvek nisu ispravljeni.

Zvanični podatak u specifikacijama najnovije navigacione mape Srbije je da mapa Srbije ima oko 45% pokrivenosti mesta i ulica do nivoa kućnih brojeva, a da je pokrivenost celokupne putne mreže Srbije nešto povećana i sada iznosi 92%.

Sve najnovije promene putne mreže su ažurirane i HERE je dosta truda uložio u ažuriranje i kvalitet rutabilnosti do nivoa kućnih brojeva. Ipak, nemojte se iznenaditi ukoliko i pored svega ne pronađete ulicu ili kućni broj čak i u Beogradu, Nišu, Kragujevcu. Ukoliko HERE bude nastavio sa ovakvim trendom ažuriranja i takvi problemi će uskoro biti uspešno prevaziđeni.

Mapa Kosova je izdvojena i ona je nešto obimnija (1.7 MB) nego prethodno izdanje. Slično stanje je i sa mapama Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine koje su poboljšane i čija se unapređenja primećuju čak i više nego što je bio slučaj u ranijim izdanjima.

Zemlje Zapadne i Istočne Evrope su već poslovično dobro odrađene i nikakvih većih problema nećete imati prilikom njihove upotrebe u realnim situacijama.

Najnovije GPS Mape Here 2015.q3 detaljno pokrivaju preko 13 000 000 km putne mreže Evrope sa preko dva miliona ažurnih POI tačaka.

Veličina kompletnog instalacionog paketa najnovijih mapa Here 2015.q3 sa dodacima je 5.9GB.

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR