Navigacija za android -Android Telefon kao GPS Navigacija

Od pojave androida i njegove sve šire rasprostranjenosti konstantna potreba korisnika pametnih telefona je da iz njega izvuku maksimum. Takva situacija se javlja i sa upotrebom jednog takvog telefona kao GPS navigacije. Uporteba mobilnih telefona je već odavno postala realnost, kao i upotreba GPS Navigacija.

Sve više ljudi koristi soppstvene automobile kao osnovno sredstvo prevoza,a GPS Navigacija im je sem izuzetnog pomoćnika u pronalaženju željene destinacije i dobar saputnik na  dužim putovanjima. Veliki broj novijih android telefona u sebi ima ugrađen funkcionalan GPS prijemnik.Samim tim otvara se mogućnost da svoj android telefon koristimo i kao GPS Navigaciju.

Prednosti ove mogućnosti su višestruke, a pre svega je tu finansijski faktor, zašto bi smo izdvojili značajna novčana sredstva ako već imamo android telefon. Za sve čitaoce portala Navigacija spremili smo malo uputstvo kako uspešno odraditi ovu ne baš jednostavnu operaciju.

GPS Navigacija i Android Telefon  – Koji softver iskoristiti?

Od velikog broja navigacionih aplikacija koje danas postoje na tržištu, dve najpopularnije navigacione aplikacije za andoid telefon su iGO Primo za Android i NDrive. NDrive je aplikacija koju svaki korisnik Android Marketa može besplatno skinuti. Ukoliko je i vi želite isprobati slobodno je skinite ovde. Mape za NDrive se dodatno plaćaju i odmah vam mogu reći da mapa Srbije nikako ne zaslužuje dodatnu pažnju tako da ćemo ovde i završiti priču o NDrive GPS navigacionom softveru za vašandroid telefon.

iGO Primo za Android Telefone i tablet računare

Android Telefon
iGO My Way

Najpopularnija i svakako najkvalitetnija navigaciona aplikacija. Već više godina se sa izuzetnim uspehom koristi za sve modele GPS Navigacija. Mađarski softverski gigant Nav N Go je izradio aplikaciju i za android telefone. U našem testu iGO Primo navigacionog softvera smo koristili Sony Ericsson Xperia X10 mini.

Pre same instalacije softvera na android telefon uverite se da vaš android telefon ima ugrađen GPS prijemnik. Nakon toga utvrdite tačno koju rezoluciju ima vaš android telefon jer za uspeh instalacije iGO My Way je to vrlo bitno. Preuzmite datoteku koja je tačno za vaš model android telefona. Sony Ericsson Xperia X10 ima rezoluciju 240×3220 pa smo mi pronašli odgovarajući fajl za tu rezoluciju.

Po preuzimanju datoteke otpakujte je i iskopirajte je na vašu micro sd karticu. Naša preporuka je da kartica ne bude manja od 4GB, a poželjno je i celih 8GB. Pokrenite instalacioni fajl i sačekajte par minuta. Kada se instalacija završi na vašoj kartici će biti napravljen folder iGO.

Kliknite na njega pa zatim na Content  i na kraju datoteku Map. U ovu datoteku iskopirajte GPS mapu Srbije. Startujte iGO i sačekajte par minuta da android telefon fiksira satelite. Prvo pozicioniranje može biti značajno dugačko i traje od 5-7 minuta.

Kao i u portabl modele GPS Navigacija i u android telefon sa iGO Primo navigacionim softverom možete ubaciti POI i brzinske kamere. Sve ovo je funkcionisalo izuzetno dobro na našem test telefonu Sony Ericsson Xperia X10. Ubacivanje POI i Brzinskih kamera je malo komplikovanija procedura i zahteva predznanje iz prethodnih verzija ovog nenadmašnog softverskog paketa. Budite pažljivi prilkom instalacije jer se može desiti da greškom totalno poremetite setovanje vašeg android telefona. Ukoliko se pojavi neka greška ponovite proceduru ispočetka.

iGO Primo ili NDrive- iGO Naravno !!!

Između dva softverska paketa koji smo ukratko predstavili nema dvojbe dosta bolji je iGO My Way mada nešto zahtevniji za instalaciju, a NDrive je popularan kod korisnika koji nemaju ili imaju vrlo malo predznanja oko GPS Navigacija. Prednost iGo se ogleda u mapama koje su zaista perfektne. Mi smo testirali Contrast 2011.03 mapu i ona se i na android telefonu pokazala kao najbolji izbor.

Jedino što vam posle uspešne instalacije iGO Primo navigacionog softverskog paketa preostaje je da vaš android telefon ili android tablet računar postavite na postolje i avantura može da počne.

4 KOMENTARA

  1. […] putovanja smo na naš LG L5 instalirali najnoviji iGO primo navigacioni softver za android iz juna 2012-te godine. Optimizovali smo parametre telefona kako bi smo obezbedili kvalitetan […]

  2. […] vam se HTC Sensation XE učinio ogromnim,velikim i naprednim, pogledajte HTC Sensation XL i razmislite ponovo. Naime, HTC […]

  3. […] su Android telefoni toliko popularni? Jedan jedini je ali kjučni razlog  velike popularnosti Android telefona u odnosu na Iphone ili telefone na drugim operativnim sistemima. Taj ključni razlog je  velika […]

  4. […] osvrtom na iGO Primo želeli smo da vam ukažemo na jednu od najkvalitetnijih i po nama najboljih GPS navigacionih aplikacija. Uz napomenu da iGO Primo postoji i za iPhone naša topla preporuka je da za iGO Primo morate […]

Comments are closed.