Navigacija za biznis je potpuno posebna kategorija koja je izuzetno bitna svim poslovnim ljudima koji su svakodnevno na poslovnim putovanjima.

Navigacioni uređaj – Najbolji Prijatelj Na Poslovnom Putu 

Navigacija za BiznismeneGPS Navigacija je iređaj koja će vam posve sigurno uštedeti dragoceno vreme i spasiti vas nervnog sloma ukoliko svakodnevno idete sa sastanka na sastanak, tražite restoran u kome imate poslovni ručak sa klijentom.Bilo da idete na poslovno putovanje van zemlje, van grada ili svoje poslove obavljate u samom gradu, navigacioni uređaj mora biti siguran, pouzdan, tačan, jednostavan i lak za upotrebu.

Kako odabrati pravi model GPS Navigacije za biznis koju bi ste isključivo koristili kao asistenta u vašim poslovnim poduhvatima ?

Kada se odlučite za kupovinu nekog od modela Navigacija za biznis koji će vam služiti isključivo za poslovna putovanja (gradska ili van gradska, sasvim je svejedno), sagledajte malo širu sliku i budite ubeđeni da samo jedan model navigacionog uređaja, ma koliko bilo zvučno ime proizvođača, nema sve funkcije i opcije koje vi poželite ili koje smatrate potrebnim.

Zato smo za vas pripremili i iz ličnog iskustva odredili prioritete kojima bi ste se trebali voditi kada krenete u nabavku vašeg modela GPS Navigacije.

Podelili smo poslovna putovanja na tri kategorije i uskladili željene prioritete modela navigacionih uređaja prema svakoj kategoriji.

Navigacija za biznis međugradskog poslovnog putnika

Ako ste tip biznismena ili poslovnog putnika koji se svakog jutra budi u novom hotelu i u novom gradu imate specifične potrebe kada je u pitanju model GPS Navigacije koje koristite.

Vaši Prioriteti kada je u pitanju Navigacija za biznis su:

 1. Pristojne dimenzije navigatora: Nikada ne znate kada će vam vaša navigator zatrebati, zato potražite model koji sa lakoćom možete nositi sa sobom.
 2. Svestranost navigatora: Obavezno potražite navigacioni uređaj koji ima pešački mod, tako da je možete koristiti i u vožnji ali i kada pešačite ili hodate.
 3. Tekst u Govor Opcija: Ovo je izuzetno upotrebljiva funkcija, pogotovu za korišćenje u velikim gradovima. Umesto da vam Navigacija govori uopštena navigaciona uputstva ona će vam reći tačno ime ulice u koju trebate da skrenete.
 4. Najnovije navigacione mape i POI tačke:Instalirane najnovije navigacione mape i POI tačke vam predstavljaju sigurnost da ćete uvek biti baš tu gde želite i morate biti u određeno vreme.

Navigacija kao mobilni uređaj(opcija prenosivosti):

 1. PDA/Smartphone –Navigacioni softver se može instalirati i u PDA uređaje i u Smartphone i pretvoriti ih u kompaktan GPS, bez dodatnog tereta.
 2. Mobilni telefoni kao navigacija:Pojavom navigacija za android telefone oni su postali nezaobilazan deo opreme svakog poslovnog putnika.
 3. Kompaktna Portabl GPS Navigacija: Kada su GPS Navigacije za biznis korisnike i poslovna putovanja u pitanju veličina navigacija je itekako bitna.Tražite uglađene uređaje sa 3,5″ ekranom osetljivim na dodir, pa možda čak i sa manjim ekranom. Mnogi od ovakvih modela GPS navigacija su opremljene sa pešačkim navigacionim modom koji je izuzetno koristan kada vam treba brzo snalaženje u centru nekog većeg grada gde nemate pristup automobilom.

Navigacija za biznis međunarodnog poslovnog putnika

GPS Navigacija će vam snalaženje u inostranstvu i pogotovo u zemlji u kojoj ne govorite domaći jezik učiniti znatno manje zastrašujućim i krajnje jednostavnim.

Navigacija za biznis

Vaši Prioriteti kada je u pitanju Navigacija su:

 • Navigacione GPS mape: Većina navigatora dolazi sa fabrički instaliranim navigacionim GPS mapama Evrope li određenog regiona. Ažurirajte navigacione GPS mape svoje GPS navigacije redovno. Najnovije verzije navigacionih GPS mapa izlaze kvartalno na svakih 3 meseca, a pojedini proizvođači GPS Navigacija pri kupovini svakog novog uređaja nude i besplatna ažuriranja mapa u trajanju garancije uređaja.
 • Vodeći proizvođači GPS Navigacija Garmin i TomTom imaju vrlo intuitivne sajtove na kojima korisnici mogu ažurirati svoje GPS Mape ili kupiti verzije mapa za željene regione. Cene ovakvih usluga se u zavisnosti od regiona, variraju od  30e-100e.
 • Extra Dodatne Funkcije Navigacija: Uvek možete potražiti i instalirati neke zgodne i upotrebljive dodatne funkcije za vašu GPS navigaciju, kao što su konverter valuta, prevodilac, svetski sat. Ove korisne dodatne funkcije se obično dobijaju tako što se navigacija otključa i reprogramira. Na taj način se oslobađa veliki potencijal i mogućnosti koje vaša navigacija ima.

Navigacija za biznis interkontinentalnog poslovnog putnika

Ukoliko najveći deo svog radnog veka provodite u kolima na dugačkim i zamornim poslovnim putovanjima, vaša GPS Navigacija mora imati funkciju asistenta poslovnog putovanja.

Uputstva za navođenje od vrata do vrata, upozorenja za gužve u saobraćaju u realnom vremenu, najbrži mogući zaobilazak zastoja u saobraćaju su samo neke od korisnih funkcija koja su neophodna za svakog poslovnog putnika.

Ove funkcije vaših GPS Navigacija vam mogu sačuvati dragoceno vreme i uštedeti teško stečeni novac.

Vaši Prioriteti kada je u pitanju navigacija za biznis su:

 1. Vizuelno i glasovno navođenje na maternjem jeziku.
 2. Ekran osetljiv na dodir: Nikako nećete želeti da prebirate po raznoraznim tasterima i skrolovima dok vozite.
 3. Nešto veći ekrani: Ukoliko je primarna funkcija GPS navigacije upotreba u automobilu veličina od minim 3,5″ je neophodna radi bolje vidljivosti ekrana sa GPS Mapom.
 4. Bluetooth ili Wireless: Handsfree je danas neophodna funkcija koju ukoliko imate bluetooth na navigaciji lako možete podesiti za rad sa vašim mobilnim telefonom
 5. Saobraćajna Upozorenja: Važna funkcija koja omogućava prijem najnovijih informacija o stanju saobraćaja u okviru vaše rute. Po prijemu informaije o zagušenju saobraćaja na određenim lokacijama ova napredna funkcija automatski izračunava alternativnu najkraču rutu.

Ovo su samo neke od smernica kojih bi ste se trebali pridržavati pri odabiru vašeg novog modela Navigacija za biznis i poslovna putovanja.

6 KOMENTARA

 1. […] Navigacija – Garmin dēzl™ 560LMTPrestigio Navigacija – Prestigio GeoVision 5120Navigacija za BiznismeneVeličine Ekrana Auto NavigacijaKako podesiti Bluetooth Handsfree na iPhone 4S?Navigacija i […]

 2. […] uputstvo, CD sa instalacionim softverom i nosač. Instalacija velikog i nešto glomaznijeg nosača GPS navigacije je krajnje jednostavna. Kada vakumom fiksirate postolje držača, dvozglobni nosač će te bez […]

 3. […] zvuka GPS navigacije, lokalnih postavki kao što su jezik i odabir glasa za glasovno navođenje GPS Navigacije ,tu je i opcija GPS kojom se vrši automatski ili manuelini odabir porta gps prijemnika vaše GPS […]

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.