Koja je zaista Najbolja GPS Navigacija ?

GPS Navigacija je definitivno postala nezaobilazni deo opreme svakog automobila, kamiona i autobusa. Vlasnici GPS Navigacija od ove fenomenalne sprave mogu očekivati veliku pomoć u pronalaženju odredišta i prikazivanja trenutne lokacije što je funkcija koju najveći broj korisnika Navigacija obožava.

Auto Navigacija ili SmartPhone Navigacija

Civilni GPS navigacioni sistemi su danas podeljeni na veći broj segmenata od kojih su definitivno najrasprostranjeniji i najviše korišćeni segmenti Auto Navigacija ( portabl navigacije za automobile, kamione,autobuse  i fabričke ugradne navigacije za automobile) i Smart Phone GPS Navigacije (Android, iOS, Windows), Avio GPS navigacije, Marinske GPS Navigacije, GPS Praćenje.

Garmin navigacija vs TomTom navigacija

Najbolja GPS Navigacija - Garmin Vs TomTom
Garmin Vs TomTom

Lideri u proizvodnji Auto Navigacija su svakako Garmin i TomTom.

Svaka GPS navigacija ovih proizvođača dolazi nam sa nekom specijalnom funkcijom. Broj novih modela GPS navigacija koje Garmin godišnje plasira je zaista impresivan.

Ti modeli su uvek sa različitim cenama, najnovijim funkcijma i navigacionim mogućnostima.

Zato je kupac uvek u dilemi koji od tih modela da kupi. Uglavnom odluka o najboljoj kupovini pada kada se utvrdi odnos cena kvalitet.

Prava formula za dobru kupovinu GPS navigacije po nama je:

 povoljna cena + nešto novih funkcija = Dobra kupovina GPS Navigacija.

 

Oba poizvođača nam nude modele GPS Navigacija za svačiji džep i za različite nivoe tehnološke pismenosti. Cene  Garmin i TomTom GPS Navigacija su slične( od 100e pa naviše), tako da tu ne možemo praviti neku komparaciju.

Prateći tržište i prodaju GPS Navigacija došli smo do zaključka da Garmin dominira Američkim tržištem(50% GPS navigacija prodatih u USA su Garmin navigacije) , a TomTom Evropskim.

Razlog Garminove velike planetarne popularnosti  je upravo veliki broj novih modela i raznolikost cena.

Situacija u Srbiji je nešto drugačija što se TomTom navigacija tiče. Garmin je daleko popularnija GPS navigacija i to ne samo zahvaljujući kvalitetu već isključivo zahvaljujući nedostatku dobrih GPS mapa za Tom Tom navigacije za ovaj deo Balkana i Istočne Evrope.

Do skora je nedostatak kvalitetnih rutabilnih GPS mapa Srbije i okruženja, TomTom navigacije činio nekonkurentnim ne samo u odnosu na Garmin GPS Navigacije već i u odnosu na dosta nekvalitetnije proizvođače.

Krajem 2013-te godine napokon se pojavila detaljna i do nivoa kućnog broja rutabilna GPS Mapa Srbije i Crne Gore, pa će se situacija u narednom periodu svakako promeniti u korist TomTom Navigacija.

Što se tiče ubacivanja i instalacije najnovijih GPS mapa uspešno se odrađuju svi modeli portabl GPS Navigacija oba renomirana proizvođača. Sa te strane zaista možete biti spokojni.

Kvalitet GPS mapa i njihova sadržajnost i rutabilnost su zaista na najvišem mogućem nivou, jer su u pitanju dva velika svetska kartografska imena Navteq i Teleatlas(TomTom).

Opet napomena da je Garmin u velikoj prednosti na ovim našim prostorima, zbog napora koje već dugi niz godina ulaže u nova izdanja GPS mapa Srbije i Crne Gore i balkanske regije uopšte. Za razliku od Garmina TomTom je GPS mape  Srbije i Balkana tek od skora počeo da razvija i unapređuje do nekog ozbiljnijeg nivoa.

Na kraju zaista možemo reći da su skoro svi modeli Garmin i TomTom GPS Navigacija zaista dobri i da odluku o kupovini i koja je navigacija bolja možete donete samo vi. Skoknite do najbliže prodavnice navigacija pa jednostavno možda presudi estetika.

7 Komentari

  1. […] navigaciji kroz nepoznata područja i odvesti vas do željene destinacije baš kao i svaka GPS Navigacija. IGO Primo 2.0 softver  za iPhone, nudi turn-by-turn  (skretanje po skretanje […]

  2. […] Auto Navigacija – Garmin je lider na tržištu GPS Auto Navigacija, uređaja za GPS Praćenje, GPS satova za sportiste. Svakako najpopularniji Garmin proizvod je […]

  3. […] Navigacija i GPS Mape, su u današnje vreme kada su GPS Navigacije nezamenljivi deo opreme svakog automobila,kamiona i autobusa postale  neophodni asistenti vozačima i cenjeni softverski paketi. Različiti proizvođači GPS Navigacija, koriste i različite GPS Mape. GPS giganti u proizvodnji Navigacija Garmin i TOMTOM razvijaju svoje softverske platforme pri tom koristeći svoje verzije GPS Mapa za navigacije. Garmin kotisti Navteqnu Mape, dok se TOMTOM bazirao na TeleAtlas GPS Mape. […]

  4. […] Garmin je kompanija koja je nam najpoznatija po svojim modelima GPS Navigacija. Garmin nije prepoznatljivo ime kada su proizvodi za fitnes u pitanju ali Garmin u svojoj širokoj paleti proizvoda nudi neke najsavremenije gedžete za fitnes i trening. Pored Garmin GPS Navigacija kompanija Garmin nudi sve sportske modele Garmin GPS satova sa monitorigom otkucaja srca i razne adaptere i dodatke koji su kompatibilni sa drugim uređajima koji se koriste za fitnes. Garmin se trudi da sve svoje fitnes uređaje kao i uređaje za sportiste učini više privlačnim i još više dostupnim svojom novom Garmin fitnes aplikacijom i adapterom za iPhone. […]

  5. […] nudi puno vrednih i kvalitetnih osobina i dolazi nam sa izuzetno povoljnom cenom. Navigacija Garmin nüvi 1350LMT  je navigacija koja spada u srednje do niže cenovne modele sa funkcijama i […]

  6. […] zbog najnovijih i izuzetno korisnih karakteristika koje je Garmin ugradio u GARMIN nuvi 2460LMT GPS Navigacije. Te karakteristike će vam upravo i pomoći na […]

Ostavite komentar