Prestigio RoadScout 4150 je fenomenalna GPS Navigacija. Namenjena manje zahtevnim korisnicima. Ne poseduje veliki broj funkcija, nema bluetooth i FM transmiter, ali može reprodukovati veliki broj multimedijalnih formata. Odlična specifikacija i konfiguracija ove Prestigio navigacije i potpuno otključan uređaj čine Prestigio RoadScout dobrim izborom.

Prestigio RoadScout 4150 – Nova generacija Prestigio Navigacija

Prestigio GPS Navigacije smo i u ranijim tekstovima predstavljali na portalu Navigacija. Kao i svi predstavnici serije RoadScout kao fabrički instaliran GPS navigacioni softver Prestigio RoadScout 4150 GPS navigacija koristi Mireo navigacioni softverski paket.

Brz pogled po specifikaciji i konfiguraciji ove Prestigio GPS navigacije nam ukazuje da se ovde zaista radi o navigaciji koja pripada samom vrhu GPS navigacionih uređaja.

GPS Navigacija Prestigio RoadScout 4150 –  Recenzija

Prestigio se potrudio da serija RoadScout dobije još jednog člana.Novi član ove brojne i kvalitetne GPS porodice je GPS Navigacija Prestigio RoadScout 4150.

Prestigio RoadScout 4150 je  GPS navigacija poslednje generacije sa najnovijim GPS čipsetom i poslednjom verzijom Mireo GPS navigacionog softvera.

Prestigio RoadScout 4150 pokreće moćni procesor na 533MHz i sa Centrality Atlas V GPS čipom poslednje generacije, što znači da se sve kalkulacije ruta izvršavaju dosta brzo i nema nikakvog bespotrebnog čekanja i učitavanja.

Ekran osetljiv na dodor je dijagonale 4.3″ i standardne rezolucije od 480×272 piksela, sa kvalitetnim prikazom, ali i standardno slabije čitljivim po jačem suncu.

Moramo reći da je Prestigio pokušao da udovolji korisnicima koji su se žalili na ovaj standardni problem svih modela GPS navigacija postavljajući  senzor ambijentalnog osvetljenja koji će u zavisnosti od jačine svetla iz okruženja automatski podešavati intenzitet pozadinskog osvetljenja displeja.

Napravljen od crne mat plastike sa srebrnim bočnim okovom i zaobljenih ivica, dizajn RoadScout 4150 se definitivno ne razlikuje od modela iz ove generacije proizvoda. Finalna izrada je korektna i uređaj deluje dosta masivno i moćno. Uverili smo se u to prilikom pada ove navigacije sa visine od nekih dva metra.

Paket prateće opreme nije ništa posebno čak je i slabiji nego kod Prestigio RoadScout 5150. Poseduje solidan USB kabal, autopunjač, korisničko uputstvo, CD sa instalacionim softverom i nosač.

Instalacija velikog i nešto glomaznijeg nosača GPS navigacije je krajnje jednostavna. Kada vakumom fiksirate postolje držača, dvozglobni nosač će te bez problema moći okretati u bilo kom pravcu dok ne pronađete željenu poziciju.

Navigacija Prestigio RoadScout 4150
Prestigio RoadScout 4150

Na gornjoj strani gps navigacije  imamo jedino Power taster. Mini USB, 3.5mm audio konektori su sa leve bočne strane, kao i slot za MicroSD memorijske kartice koja može podržati SDHC memorijske kartice do 32GB.

Pored Mireo fabričkog softvera instalirali smo i najnoviji iGo Primo 2.4. navigacioni softver uz najnovije HERE 2014.q1 navigacione mape. Moramo pohvaliti ovaj model za brz i pitak rad bez ikakvih zastoja.

Veoma brzo pronalaženje satelita i odličan odziv procesora na ovom veoma zahtevnom softverskom paketu je zaista odlika vrhunskih modela GPS Navigacija.

Prikaz GPS mapa i rad sa njima je bio odličan i zaista nismo primetili bilo kakvo gušenje ili kašnjenje u grafičkoj obradi mape.

Prestigio RoadScout 4150 nema FM transmiter i bluetooth što joj po nama nikako nije mana već samo velika prednost. Preporučijemo je svim korisnicima kojima nisu bitne dodatne funkcije ili napredne opcije već čista, brza i kvalitetna GPS Navigacija koja će ih bez problema i lutanja odvesti od tačke A do tačke B.

Uz maloprodajnu cenu od nekih 70e  Prestigio RoadScout 4150 je pravi hit i osveženje na tržištu GPS navigacija.

3 KOMENTARA

  1. […] Navigacije u okviru svog GPS navigacionog softvera vam omogućuju povezivanje sa PC računarom i razmenu sadržaja i softvera između GPS navigacije i […]

  2. […] o Legendarnim GPS Navigacijama nastavljamo sa jednim od najprodavanijih i najboljih modela Prestigio Navigacija. To je  Prestigio Navigacija – GeoVision 5120. Prestigio Navigacija – GeoVision […]

  3. […] rezolucijom i Mireo navigacionim softverom je još jedan u nizu kvalitetnih članova poreodice Navigacija Prestigio. Navigacija Prestigio RoadScout 5150 odrađuje sve dosta precizno i neverovatno brzo. GPS Mapa […]

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.