3D prikaz gps rute na Google Earth direktno sa vašeg navigacionog uređaja i animacija zanimljivog putovanja na računaru. Zvuči zanimljivo zar ne? Otkrijte kako sve ovo jednostavno uraditi u samo par lakih koraka.

Nije potrebno da budete kompjuterski genije da bi ste sve ovo napravili. Potrebno je samo malo slobodnog vremena i dobre volje.

3D prikaz GPS rute na Google Earth

GPS Navigacije u okviru svog GPS navigacionog softvera vam omogućuju povezivanje sa PC računarom i razmenu sadržaja i softvera između GPS navigacije i kompjutera. Ti sadržaji se korisniku kasnije serviraju na različite interesantne ili nešto manje interesantne načine. Nijedan softverski prikaz podataka dobijenih sa GPS Navigacije nema toliku moć kao što ima Google Earth.

Google Earth  je besplatan softverski paket koji vam omogućava direktan uvoz podataka sa vaše GPS Navigacije ili uvoz logova i fajlova sa podacima koje ste navpravili sa vašom navigacijom. Pokazaćemo vam na koji način sa vaše navigacije možete u Google Earth prebaciti podatke o vašim rutama i napraviti zaista spektakularne i jedinstvene 3D prikaze vaših putovanja. Ove 3D prikaze kasnije možete i podeliti na nekoj od socijalnih mreža, sa vašim prijateljima.

Za intervenciju pravljenja 3D prikaza vaših GPS ruta, su vam je potrebni PC računar i GPS navigacija koje će te međusobno konektovati USB kablom.  Trebaće vam i besplatna verzija Google Earth softvera i naravno odgovarajuća GPS navigacija koja podržava izvoz GPX fajlova ili softver na navigaciji koji to može uraditi. Operacija pravljenja 3d prikaza je prosečne težine i svaki prosečan korisnik PC računara i GPS navigacija je može uspešno izvesti za 30 minuta.

 3D prikaz GPS rute na Google Earth

3D Prikaz -GPS Ruta na Google Earth

Napravite svoj 3D prikaz GPS Rute na Google Earth:

  1. Skinite i instalirajte Google Earth na vaš PC računar. Proverite da li verzija Google Earth koju skidate podržava uvoz (importovanje) podataka sa vaše GPS navigacije.
  2. Utvrdite da li vaša navigacija može da vrši izvoz (exportovanje) svojih podataka u formatu GPX koji upotrebljava Google Earth.
  3. Kada ste instalirali i podesili Google Earth konačno ste spremni za uvoz podataka i eksperimetisanje i igru sa njima i Google Earth aplikacijom. Ukoliko ste vlasnik Garmin ili Magelan navigacija vaše podatke možete direktno izvesti u Google Earth.
  4. Povežite vašu GPS navigaciju sa PC računarom preko USB kabla. Kliknite “tools”  na gornjem baru postavki u okviru Google Earth softvera. Zatim selektujte opciju “import”
  5. Ukoliko ste vlasnik nekih drugih modela navigacija konsultujte uputstvo za upotrebu vaše GPS navigacije, kako da podatke sa vašeg uređaja prebacite u  GPX fajl (sa ekstenzijom .gpx) koji će Google Earth moći nesmetano importovati.
  6. Kada smo konačno završili ove dosadne tehničke detalje sledi nam zabavniji deo ove softverske avanture. Kada uspešno uvezete vaše podatke u Google Earth otvorite ih komandom “open“.
  7.  Sada su vam sve funkcije ovog moćnog softverskog paketa dostupne. Možete zumirati vašu rutu, vršiti pregled u satelitskom modu, uključiti puteve i 3D i što je najbolje možete trodimenzionalno rotirati prikaz vaše GPS rute. Kada završite sa igrom i eksperimetisanjem dobijeni prikaz možete snimiti i podeliti sa prijateljima preko facebooka ili twittera.

4 KOMENTARA

  1. […] slepu osobu o daljini ili blizini i pravcu određenih objekata.Uz malu pomoć GPS signala i Google Mapa ove patike pronalaze siguran put i uspešno sprovode onoga ko ih nosi kroz gradsku gužvu. […]

  2. […] ili špijunirati. GPS sateliti nemaju sveobuhvatnu i kvalitetnu bazu GPS mapa kao što je ima Google Earth. Jednom rečju GPS sateliti nemaju nikakva saznanja o onome šta se odvija i nalazi na zemlji ispod […]

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.