Garmin Navigacija i instalacija novih POI tačaka

Svi novi modeli Garmin Navigacija dolaze sa već instaliranim POI tačkama. U pitanju je milionski broj POI tačaka koje vaša Garmin navigacija poseduje i ove POI tačke uključuju benzinske pumpe, auto servise, tržne centre, restorane, male biznise, hotele, bolnice, ambulante, policijske stanice, istorijske i turističke destinacije i zaista mnogo toga još. Napredniji korisnici imaju konstantnu potrebu da svoj model Garmin navigacija ažuriraju sa najnovijim POI tačkama ili ubace napredne personalizovane POI tačke za svoj model Garmin navigacija. Ove POI tačke se mogu instalirati na sve modele Garmin Navigacija i sadrže veliki broj informacija korisnih za vozača i sam tok putovanja.

Raspored brzinskih kamera, mesta gde je besplatan WIFI, specifično personalizovane rute za određena turistička putovanja  su samo jedan mali deo benefita koji vam je dostupan ukoliko koristite ove posebno personalizovane POI tačke. U daljem tekstu smo pripremili i mali vodič kako bi ste i vi mogli instalirati ove POI tačke u vaše modele Garmin Navigacija.

Za ovu proceduru vam je potrebna Garmin Navigacija, USB kabal za konektovanje Garmin Navigacija i PC računara i instalirana Garmin POI Loader softverska aplikacija. Napomenućemo da je za ove procedure instalacija POI tačaka potrebno neko prosečno znanje korišćenja računara i osnovno poznavanje GPS Navigacija. Vreme koje vam je potrebno da ažurirate vaš model Garmin Navigacija sa najnovijim POI tačkama je oko 15 minuta. Pa da krenemo:

Garmin Navigacija - Kako instalirati POI Tačke na Garminu?

Instalacija POI tačaka na sve modele Garmin Navigacija

  1. Skinite i instalirajte  Garmin POI loader ukoliko ga već nemate instaliranog na svom PC računaru.  Garmin POI loader dolazi u verziji i za PC i za Mac računare.
  2. Ukoliko na vašem modelu Garmin navigacija do sada niste instalirali neku od ovih personalizovanih POI tačaka to možete uraditi upravo sada sa POI Factory. Ukoliko imate potrebu da za instalacijom lokacija brzinskih kamera i ukoliko ih do sada niste instalirali to možete uraditi sa Trapster sajta.
  3. Kada ste prethodne korake uspešno priveli kraju snimite vaše personalizovane POI tačke u neki od direktorijuma na vašem PC računaru koji će te kasnije lagano pronaći.
  4. Garmin Navigacija se sada može konektovati sa PC računarom preko USB kabla za konekciju.
  5. Pokrenite Garmin Poi Loader aplikaciju.
  6. Sada bi ste trebali videti dialog box sa tačnim nazivom modela vaše konektovane Garmin navigacije.
  7. Nakon toga odaberite opciju “Load new custom POIs into your device” i kliknite potom na  “continue“.
  8. Sada upotrebite opciju “browse” kako bi ste locirali i zatim i instalirali vaše nove POI tačke na Garmin navigaciju. Kada birate lokaciju sa koje će te instalirati nove POI tačke,  odabrite ceo direktorijum pre nego pojedinačne fajlove, jer će te na taj način osigurati uspešan završetak instalacije.  Ukoliko ste sve pravilno odradili posle izvesnog vremena aplikacija će vas obavetiti da je procedura unosa novih POI tačaka završena.

Garmin Navigacija – Kako instalirati POI Tačke na Garminu?   

 

6 KOMENTARA

  1. […] je da je Garmin najveći i u Srbiji daleko najpopularniji GPS brend ali svakako nije jedini proizvođač GPS […]

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.