Funkcije koje mora imati vaša GPS Auto Navigacija

Funkcije koje mora imati vaša GPS Auto Navigacija

8 353

Obavezne funkcije GPS Auto Navigacija

Posle teksta, funkcije koje vam zaista nisu potrebne kod auto navigacija, malo ćemo okrenuti list i pričati o funkcijama gps auto navigacija koje morate imati u arsenalu funkcija vaše GPS navigacije. Funkcije GPS navigacije su određene cenom auto navigacija,  pa samim tim funkcije zavise i od kvaliteta navigacionog uređaja. Najveći broj korisnih funkcija GPS Auto Navigacija koje ćemo spomenuti možete naći u skoro svakoj GPS Auto navigaciji srednjeg cenovnog razreda. Neke naprednije i sofisticiranije funkcije auto navigacija su rezervisane isključivo za modele GPS navigacija za korisnike sa nešto dubljim džepom. Krenimo redom:

GPS Auto Navigacija – najvažnije i najkorisnije funkcije navigacionih uređaja

 • Lane Assist (Funkcija za izbor odgovarajuće saobraćajne trake ) – Ime ove funkcije GPS auto navigacija vam sve govori. Posebno korisna funkcija na brzim auto putevima sa više od tri trake gde će vam vaša GPS auto navigacija grafičkim prikazom pokazati pravi izlaz. Najnoviji modeli Garmin auto navigacija imaju mogućnost prikaza raskrsnica i izlaza u vidu digitalnih fotografija velike rezolucije sa neverovatnim detaljima okoline.Neprocenjivo zar ne?
Funkcija GPS Auto navigacija za izbor trake - Garmin Nuvi
Funkcija GPS Auto navigacija za izbor trake
 • Junction view(Funkcija pregleda raskrsnica)  Ukoliko vam je prethodna funkcija Lane Assist previše nežna i suptilna ili ste zaista dobri u orijentaciji u prostoru ova funkcija je prava stvar za vas. Slika govori više od reči kaže stara izreka. E, pa ova funkcija to upravo i povrđuje. 
 • Najnoviji modeli Garmin auto navigacija koji imaju ovu naprednu funkciju imaju i mogućnost prikaza raskrsnica i izlaza u vidu digitalnih fotografija velike rezolucije sa impozantnim detaljima pout drveća i znakova kraj puta.
 • Poenta ove funkcije je da kada se približite izlazu ili skretanju, na ekranu vam se pojavi slika izlaza uz glasovno upozorenje da upravo tu trebate skrenuti. Moćno!!!
 • Veliki Ekran – Zaista više nema smisla kupovati GPS Auto navigacije sa malim ekranima osetljivim na dodir. Ekran od 4.3″ je sada minimalna veličina ekrana za većinu korisnika, a iskustvo mi govori da su ekrani od 5″ prava stvar. Veliki ekran ne deluje pratrpan, bolje se snalazimo po meniju uređaja i znatno je lakše  kucati željeno odredište, a da ne napravimo slovnu grešku.
 • Upozorenje na ograničenje brzine – Za sve one koji su laki na gasu i pritome ih to dosta dugo drži ova funkcija će ih konstantno upozoravati da su prekoračili dozvoljenu brzinu. Poslušajte svoju GPS navigaciju i uštedeće te sebi dosta novca.
 • POI tačke – Izuzetna funkcija, pogotovo ako niste sigurni u adresu ustanove koju tražite, a znate kako se zove. Dovoljno je ukucati ima lokacije i auto navigacija će vam ponuditi najbolju rutu do željenog odredišta. U zavisnosti od modela GPS auto navigacije i GPS Mapa koje imate broj POI tačaka se kreće od nekih 750000 pa sve do 6 milona, koliko imaju najnovije Garmn GPS navigacije. POI tačke možete naknadno i sami dodati, bitno je da vaš model ima ovu fenomenalnu funkciju. Ona je u poslednjih par godina postala sastavni deo svakog ozbiljnog modela tako da će te jelako pronaći.
 • Doživotno ažuriranje GPS Mapa – Ukoliko živite u oblastima koja se sporo menjaju i ne razvijaju, ova opcija će vam biti totalno nebitna. Međutim ukoliko ste svoj život bazirali na gradsku dinamiku u kojoj se pronene dešavaju svakodnevno onda je ova funkcija baš za vas.Ova funkcija će vam obezbediti nove GPS Mape kad god ih proizvođač objavi. Uređaji sa ovom funkcijom su dosta skuplji, ali su njihovi korisnici i prezadovoljni jer ne moraju naknadno plaćati za  ažuriranje navigacije najnovijim GPS Mapama.
 • Glasovna komanda za pravljenje rute – Kucanje željene adrese u toku vožnje je vrlo opasna i po život učesnika u saobraćaju pogubna operacija. Ukoliko ste na vašim putovanjima uglavnom sami obavezno pronađite navigaciju sa ovom funkcijom i olakšajte sebi vožnju.
 • Bluetooth – Iako sam u prethodnom članku ovu funkciju proglasio nepotrebnom, najnoviji modeli GPS auto navigacija imaju dramatično poboljšanje kvaliteta zvuka prenosom preko bluetooth funkcije. Ovu funkciju svakako preporučujem korisnicima koji planiraju kupovinu nekih skupljih i novijh moela Garmin GPS auto navigacija.
 • Napajanje preko nosača – Ova funkcija GPS auto navigacija povećava komfor pri  korišćenju vaše GPS auto navigacije. Nećete morati odmah petljati sa auto punjačem kada uđete u automobil, već će vam dovoljno biti da postavite navigaciju na nosač i spremni ste za polazak.

Da li se slažete sa mojim predlozima funkcija koje mora imati GPS Auto navigacija. Ukoliko vi imate svoju omiljenu ili ukoliko sam izostavio neku dobru funkciju dopuni te moje predloge vašim komentarima.

Slični tekstovi

Navigacija TomTom za Fiat automobile

0 1138
Navigacija i poslovno putovanje

6 416

8 KOMENTARA

 1. [...] način da vam Wi-Fi kućni sistem bude brz i pouzdan je korišćenje najnovijeg hardvera. Osnovna stvar koju morate znati je da su Wireless A,G,B stari i spori sistemi, a da je Wireless N [...]

 2. [...] Ovom studijom naučnici pozivaju i apeluju na upotrebu kvalitetnijih materijala u proizvodnji GPS Antena, prijemnika i ostale opreme za korišćenje GPS Navigacija. Stoga kontrola satelita i zemaljskih [...]

 3. [...] joj po nama nikako nije mana već samo velika prednost. Preporučijemo je svim korisnicima kojima nisu bitne dodatne funkcije ili napredne opcije već čista, brza i kvalitetna GPS Navigacija koja će ih bez problema i [...]

 4. [...] je značajan pogotovo ukoliko često koristite vaš GPS ili ukoliko vaš navigacioni uređaj nema najbolji i najprecizniji satelitski prijem. Učitavanje novih podataka o satelitima će sigurno popraviti situaciju i prijem satelitskog [...]

 5. [...] o satelitima. Ovaj korak nije neophodan ali je značajan pogotovo ukoliko često koristite vaš GPS ili ukoliko vaš navigacioni uređaj nema najbolji i najprecizniji satelitski prijem. Učitavanje [...]

 6. [...] Portabl GPS navigacije bi trebalo ažurirati godišnje. Ukoliko ste konstantno na putu ili vaš posao direktno zavisi od kvaliteta informacija GPS mape, poželjno je obaviti i dva ažuriranja GPS mapa u toku jedne godine, jer skoro svi veliki poizvođači GPS mapa imaju tri do četiri izdanja najnovijih mapa u toku godine. [...]

 7. [...] Cipele nisu novost na tržištu GPS navigacione tehnologije. Imali smo prilike ranije videti GPS cipele, koje su bile isključivo namenjene za GPS praćenje [...]

 8. [...] navigacionih funkcija čine ovaj android telefon odličnom zamenom za bilo koji od novijih modela portabl GPS Navigacija. Topla preporuka su najnovije GPS Mape za oktobar 2011 godine koje možete poručiti na [...]